Σκληρή κριτική για “τις κομματικές επιδείξεις της Νέας Δημοκρατίας” με αφορμή την έλευση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale ασκεί στην κυβέρνηση ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:
Οι κομματικές επιδείξεις της ΝΔ με αφορμή την έλευση των γαλλικών Rafale στη χώρα μας προκαλούν την κοινή γνώμη και ερεθίζουν τα ευαίσθητα κοινωνικά αντανακλαστικά κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τις ασκήσεις εντυπωσιασμού προς τέρψιν του κομματικού του ακροατηρίου στις πλάτες του ελληνικού λαού, εκμεταλλευόμενος ένα υψίστης σημασίας εθνικό ζήτημα, όπως η εθνική ασφάλεια και άμυνα της πατρίδας μας.
Σαφέστατα, ο μηχανισμός θωράκισης κι ο ανανεωμένος στρατιωτικός εξοπλισμός απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις των καιρών μας στο πλαίσιο όμως, που αντέχει η οικονομία της χώρας μας και οι Έλληνες πολίτες.
Η επικοινωνιακή εκμετάλλευση με όρους ψευδο-πατριωτισμού εκθέτει την κυβέρνηση στα μάτια και στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Φτάνει πια με τους φθηνούς εντυπωσιασμούς και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Ελλήνων από τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας.
Ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει τον ελληνικό λαό απροστάτευτο στις συνέπειες της υγειονομικής πανδημίας. Η εικόνα του στο πιλοτήριο των γαλλικών μαχητικών δεν τρέφει τις προσδοκίες του κόσμου για μεγαλύτερη ασφάλεια και κρατική πρόνοια στην υγεία, την παιδεία και την εργασία.
Και κάτι τελευταίο: Ο εξοχότατος πρωθυπουργός μας,  από τη θέση του κόκπιτ (πιλοτήριο) του Rafale που φωτογραφήθηκε,  έπρεπε να διαβεβαιώσει τον λαό του ότι δεν θα στείλει τα παιδιά μας να πολεμήσουν στη λωρίδα Σαχέλ της Αφρικής για τα Γαλλικά  συμφέροντα, όπως συμφώνησε με τη Γαλλία πρόσφατα. Η Ελλάδα δεν θέλει άλλη Κορέα