“Εθνική αναγκαιότητα” χαρακτηρίζει την πρόταση μομφής στην Κυβέρνσηση απο τον Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:
Ο λαός μας δεν αντέχει άλλο την καταστροφική διακυβέρνησης  της ΝΔ. Πανδημία, φυσικά φαινόμενα, ακρίβεια και κυρίως η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική της ακραίας νεοφιλελεύθερης δεξιάς του κ. Μητσοτάκη έχουν κοστίσει για τους συμπολίτες μας πολλά.
Τόσα που με πλήρη συναίσθηση των λεγομένων του κάποιος, για όσα  τα τελευταία δυόμιση χρόνια απαράδεκτα και απάνθρωπα γίνονται , μπορεί να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση της ΝΔ ως τη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα.
Σήμερα, κάνουμε πράξη, ως μείζων  αντιπολίτευση, το κοινοβουλευτικό μας χρέος με τα μέσα που μας δίνει το Σύνταγμα, παρεμβαίνοντας θεσμικά στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του  προκειμένου να μην συνεχίσουν αυτή την πραγματική πανωλεθρία που βιώνει η ελληνική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα.
Είναι ώρα να εγκαταλείψει η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας πριν πλήξει με ακόμα πιο βάναυσο τρόπο τους Έλληνες και πριν τους προκαλέσει νέα δεινά. Είναι καιρός να απελευθερωθεί ο ελληνικός λαός από τα δεσμά της συντήρησης, της οπισθοδρόμησης και της πλήρους ανικανότητας των κυβερνώντων.
Κάθε ημέρα που περνά είναι μια τραυματική δοκιμασία για το λαό. Η κυβέρνηση να δώσει το λόγο στους πολίτες.
Η πρόταση μομφής που κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ αποτελεί εθνική αναγκαιότητα.