Η νέα Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ ν. Κέρκυρας απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλα τα πρωτοβάθμια δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία και στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, να δώσουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και του πρωθυπουργού  Κ. Μητσοτάκη, που επισκέπτεται το νησί μας ως ντήλερ των επενδυτών που θα καταστρέψουν τον Ερημίτη.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κέρκυρας έχουν πείρα. Δεν ξεγελιούνται με τα «καθρεφτάκια» της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των «εμβληματικών έργων». Μιας ανάπτυξης που θυσιάζει τον δημόσιο και φυσικό πλούτο της χώρας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή την «ανάπτυξη» την πληρώνουν πολύ ακριβά επί χρόνια οι εργαζόμενοι και ο λαός μας, με το διαρκές χτύπημα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων στην υγεία, την ασφάλιση, στην παιδεία – πρόνοια, στον αθλητισμό-πολιτισμό,  κ.α.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κέρκυρας έχουν πια αντιληφθεί ότι το δόγμα «νόμος και τάξη»  της κυβέρνησης, εξυπηρετεί το βαθύτερο σχέδιο της άρχουσας τάξης να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Συμπληρωματικό μέρος αυτού του σχεδίου αποτελεί και η κατάθεση του αντιδραστικού νομοσχεδίου χουντικής αντίληψης,  για  καθολική απαγόρευση και ποινικοποίηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !

Διεκδικούμε:

– Μέτρα για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

– Κρατική χρηματοδότηση για αποκλειστικά δημόσιο σύγχρονο δωρεάν σύστημα υγείας. Κάλυψη όλων των αναγκών στις δομές υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρο-νοσηλευτικού και προσωπικού υποστήριξης.

– Μέτρα ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης των ανέργων και του εισοδήματος όλων των εργαζομένων  και μικρών αυτοαπασχολούμενων  που πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης της πανδημίας.

– Κατάργηση των φορολογικών νόμων και του ΕΝΦΙΑ που πλήττουν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Κατάργηση των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

1. Πέμπτη 12 μ.μ. στη Νομαρχία συνέντευξη τύπου για την ιδιωτικοποίηση του Eρημίτη.

  1. Πέμπτη 7:30 μ.μ στην Ανουντσιάτα συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο για τον περιορισμό – απαγόρευση των διαδηλώσεων.
  2. 3. Παρασκευή στις 12 μ.μ. συνέντευξη τύπου των σωματείων για την επίσκεψη Μητσοτάκη.
  3. 4. Σάββατο στις 11 π.μ. στην Πόρτα Ριάλα, μεγάλο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων.
  4. Σάββατο στις 5 στην ελαιουργία στις Σινιές συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη.