Στις συνεντεύξεις τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Αλέξανδρος Φαϊτας.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

 

Την προηγούμενη εβδομάδα η Κυρία Υδραίου και οι συν αυτήν, παραχώρησε δύο συνεντεύξεις τύπου προκειμένου να διαφημίσει το στην ουσία ανύπαρκτο και στην ΔΕΥΑΚ  έργο της. Συγκεκριμένα στην πρώτη συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκε σε έργο  26.000.000 ευρώ που αφορά την ύδρευση της πόλεως Κερκύρας. Ολως τυχαίως ξέχασε να αναφέρει ότι πρόκειται περί έργου που αποφασίσθηκε, μελετήθηκε και είχε εξευρεθεί ο τρόπος χρηματοδότησή του από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Επίσης ξέχασε να αναφέρει ότι αδράνησε για περισσότερο από δύο χρόνια για να προχωρήσει το έργο αυτό, όπως επίσης ξέχασε να αναφέρει ότι το έργο αυτό ήταν τμήμα μεγαλύτερο έργου και συγκεκριμένα έργου 47.000.000 ευρώ εις το οποίον περιλαμβανόταν και η ύδρευση της Νότιας Κέρκυρας. Τι κατόρθωσε λοιπόν η κυρία Υδραίου? Να σαμποτάρει το έργο της Νότιας Κέρκυρα  (αλήθεια ο κ.Λέσσης έχει πάρει χαμπάρι τι έγινε?) και να εμφανίσει ένα έργο ως δικό της ενώ στην ουσία το βρήκε έτοιμο. Στη δεύτερη συνέντευξη τύπου διαφήμισε ως κατόρθωμα  της έργα της τάξεως των 6.167.781 ευρώ. Και πάλι ξέχασε να αναφέρει ότι εξ αυτών έργα της τάξεως των 3.126.211 ευρώ ήταν έργα που είχε αποφασίσει, μελετήσει και εντάξει στον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» η προηγούμενη δημοτική αρχή. Ανάμεσα σε αυτά και έργο αντικατάστασης σωληνώσεων ύδρευσης Πρώην Δήμου Παρελείων. Εχει κάτι να πεί περί αυτού ο «χθεσινός συριζαίος ,  σήμερα νεοδημοκράτης και αύριο ποιος ξέρει τι»  μυστακοφόρος αντιδήμαρχός της.
Και μετά από αυτά μια ερώτηση προς την κυρία Υδραίου και εάν είναι δυνατόν μια διευκρίνηση από τον κύριο Σαρλή.
Κυρία Υδραίου θερμή παράκληση. Ενημερώστε το λαό της Κέρκυρας με ποιον τρόπο κατορθώσατε σε διάστημα δύο χρόνων να χρεοκοπήσετε την δημοτική επιχείρηση. Διότι σε δύο χρόνια έχετε επιτύχει να χρωστάει η επιχείρηση 5.800.000 ευρώ περίπου ( ΔΕΗ 12 μήνες επί 380.000 ευρώ τουλάχιστον το μήνα απλήρωτοι λογαριασμοί συν δύο χρόνια μη πληρωμή δανείων από 615.000 ευρώ περίπου το χρόνο), όταν δε παραλάβατε την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ως ταμείο 2.500.000 ευρώ περίπου με πληρωμένη ΔΕΗ και δάνεια. Αγαπητά μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ, αγαπητά μέλη των δημοτικών συμβουλίων οφείλετε να αντιδράσετε και να μην ακούτε τα παραμύθια που Σας διηγείται η Κυρία Δήμαρχος.
Και εάν επιθυμεί ο κύριος Σαρλής μια διευκρίνηση. Στην τελευταία δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ όπου ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός έτους 2022 (αριθμ. απόφασης 16-624 ΑΔΑ : Ω139ΟΡΓΤ-ΔΓΩ) επί λέξει δηλώσατε κ.Σαρλή: «Θεωρώ απαραίτητο ο προϋπολογισμός του 2022 να συζητηθεί σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Το 2022 είναι έτος κρίσιμο και πρέπει να υπάρξει σοβαρή προσέγγιση και συζήτηση ενός τόσου σημαντικού θέματος δεδομένου  και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η επιχείρηση». Τελικώς εμφανίζεστε στην δια περιφοράς συνεδρίαση ως παρών και μάλιστα ότι έχετε ψηφίσει όλα τα θέματα. Τελικώς κύριε Σαρλή ενόψει της σοβαρής τοποθετήσεώς Σας, ήσασταν παρών στην συνεδρίαση διαβάσατε και ψηφίσατε αυτόν τον προϋπολογισμό ή όχι?
ΚΕΡΚΥΡΑ 10-1-2022
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΑΪΤΑΣ
π. πρόεδρος ΔΕΥΑΚ