Η ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ:

Οι «αχάριστοι» εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα έπρεπε κανονικά να είναι ευγνώμονες στην Κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας αλλά και στους δήμους, από το επίπεδο προετοιμασίας τους για το άνοιγμα των σχολείων. Είναι χαρακτηριστικές οι μάσκες που έφτασαν στα σχολεία, που μόνο μάσκες για παιδιά δεν είναι.

Πέρα όμως από το αστείο (ή γελοίο) της μάσκας, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα.

  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν έχουν παραλάβει ακόμα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που υποτίθεται θα ήταν έγκαιρα στα σχολεία. Στην Κέρκυρα έφτασε μόνο μια μάσκα κι αυτή ΟΧΙ για όλους τους μαθητές και βέβαια καμία για τους εκπαιδευτικούς. Στα Δημοτικά Σχολεία έστειλαν τεράστιες μάσκες ακατάλληλες για τους μαθητές
  • Τα μαθήματα ξεκινάνε με τουλάχιστον 20.000 κενά σε εκπαιδευτικούς και 70 κενά στην Κέρκυρα, μόνο στη Δευτεροβάθμια. 27 είναι τα κενά και στην Ειδική Αγωγή, για τα οποία η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τους διορισμούς, οι οποίοι δεν είναι ούτε «σταγόνα στον ωκεανό» των κενών. Στην Πρωτοβάθμια είναι η ίδια εικόνα με 50 κενά στις παράλληλες στηρίξεις μαθητών.
  • Σε πολλά τμήματα στοιβάζονται 25, 26 και 27 μαθητές, μέσα σε ακατάλληλες αίθουσες, σε αίθουσες κοντέινερ, σε ανθυγιεινό περιβάλλον.
  • Εν μέσω πανδημίας, με αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολείων, ο αριθμός των καθαριστριών-καθαριστών δεν επαρκεί. Πολλά σχολεία δεν πρόλαβαν να καθαριστούν όπως πρέπει ενόψει του ανοίγματος. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν σχολεία που έχουν εργαζόμενους στην καθαριότητα μόνο για 3 ώρες ενώ τα πρωτόκολλα καθαριότητας του ΕΟΔΥ τονίζουν την συνεχή καθαριότητα και απολύμανση των σχολικών χώρων. Καλούμε τους συνάδελφους –σσες να γνωστοποιούν στους γονείς την ελλιπή καθαριότητα και από την Διοίκηση να προχωρήσει σε ταύτιση λειτουργίας των σχολείων με τις ώρες καθαριότητας τους. Στηρίζουμε του Συλλόγους Διδασκόντων που δεν συναινούν στην δυσλειτουργία των σχολείων.
  • Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με λεωφορεία, στα οποία δεν εξασφαλίζεται η τήρηση των αποστάσεων και η ασφάλεια τους.

Τέρμα πια στην κοροϊδία, δε θα ανεχτούμε κανένας να παίζει με την υγεία την ασφάλειά μας, με τη μόρφωση των παιδιών μας.