Με μία ατυχή δήλωση και ένα άστοχο παράδειγμα επιχείρησε να σχολιάσει την εκλογική διαδικασία της Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα και την μορφή της ψηφοφορίας με αντίστοιχες των Στάλιν και Άσαντ θέλοντας να καταδείξει εμπαικτικά το γεγονός ότι η επιλογή στην κάλπη ήταν “Τσίπρας ή λευκό”, λέγοντας μάλιστα ότι “ήθελε να δείξει προφανώς πως χωρίς αυτόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ”, το οποίο όμως “εγώ θεωρώ σωστό”.

Παράλληλα, υποστήριξε πως οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν “πολιτικό γεγονός” για τη χώρα και πως η συμμετοχή των 150.000 πολιτών “δεν είναι και κανένας μεγάλος σεισμός“. Παρ’ όλα αυτά, “χαιρετίζει” όπως είπε κάθε εσωκομματική διαδικασία αφού “δεν απαξιώνω τα κόμματα”.

“Δεν έγινε κανένας μεγάλος σεισμός από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικό γεγονός για την Ελλάδα δεν ήταν. Το να είναι εκλογές με έναν υποψήφιο εγώ θέλω να πω ότι το θεωρώ πολύ κακή ιδέα εκ μέρους του κυρίου Τσίπρα. Ακόμα και ο Άσαντ στη Συρία κατεβάζει κανένα δύο άλλους για ξεκάρφωμα. Βέβαια ο κύριος Τσίπρας ήθελε να δείξει ότι χωρίς αυτόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Εκλογές με έναν υποψήφιο δεν υπάρχουν. Και ο Στάλιν στην κεντρική επιτροπή έβαζε έναν για ξεκάρφωμα”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

“Αυτός θέλει να το κάνει μόνος του. Ήθελε να δείξει προφανώς ότι χωρίς αυτόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αν ρωτάτε τη γνώμη μου το θεωρώ και σωστό, δεν το θεωρώ λάθος. Αλλά δείχνει μία πολύ μεγάλη ανασφάλεια. Δηλαδή αν και 1-2 άλλους υποψήφιους και έπαιρνε 90% αντί για 99% τι διαφορά θα είχε. Δεν υπήρχε σε όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, στα 172.000 μέλη ένας που να είχε την ιδέα ότι θέλει να γίνει πρόεδρος;”

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας“Εμένα μου αρέσει η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Δεν απαξιώνω τα κόμματα. Χαιρετίζω την εσωκομματική διαδικασία και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, εμείς προηγηθήκαμε σε αυτά, τον Μητσοτάκη τον εξέλεξαν 450.000 άνθρωποι”, στην οποία βέβαια συμμετείχαν και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων.

 

ΠΗΓΗ: news 24 7