Σε εξαιρετικά μεγάλη ταλαιπωρία υποβλήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι επιβάτες της πτήσης Κέρκυρα-Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια βλάβη στη γεννήτρια του αεροσκάφους της Aegean, ενός Airbus 319, δεν επέτρεψε τη λειτουργία του κλιματισμού στο εσωτερικό του κι ενώ αυτό ήταν γεμάτο από τους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στην πίστα του διεθνούς αεροδρομίου “Ιωάννης Καποδίστριας” της Κέρκυρας, σε συνδυασμό με το μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο υποχρεώθηκαν οι επιβάτες -αναμέσα τους ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά- να παραμείνουν χωρίς κλιματισμό στο αεροσκάφος, δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία των ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Start μάλιστα, ένα μικρό παιδί έχασε τις αισθήσεις του και διακομίστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί άμεσα στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ευτυχώς το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Οι επιβάτες της πτήσης Κέρκυρα-Αθήνα παρέμειναν για περίπου μιάμιση ώρα στο εσωτερικό του αεροσκάφους, χωρίς κλιματισμό, πριν τελικά κατέβουν, καθώς η πτήση ακυρώθηκε, έπειτα από απόφαση του πιλότου.

Τελικά, γύρω στις 22:00 έφτασε στο “Ι. Καποδίστριας” ένα άλλο αεροσκάφος της Aegean και επιβίβασε τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες προκειμένου αυτοί να φτάσουν στον προορισμό τους, στην Αθήνα.

Ένα από τα εύλογα ερωτηματικά ωστόσο, που δημιουργούνται είναι γιατί αποφασίστηκε η επιβίβαση των ταξιδιωτών στο αεροσκάφος της Aegean από τη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα στη γεννήτρια. Για ποιον λόγο, δηλαδή, έπρεπε να ταλαιπωρηθούν για τόση ώρα, αλλά και να κινδυνεύσει η υγεία κάποιων εξ αυτών, ενώ θα μπορούσαν εξ αρχής να έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα και να περιμένουν εντός της αίθουσας αναμονής του αεροδρομίου μέχρι να φτάσει στην Κέρκυρα το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στην Αθήνα…