Το αεροδρόμιο Juancho E. Yrausquin ( ΙΑΤΑ : SAB , ICAO : TNCS ) είναι ένα αεροδρόμιο στο νησί Saba της Ολλανδικής Καραϊβικής . Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το μικρότερο εμπορικό αεροδρόμιο στον κόσμο, με μήκος διαδρόμου 400 μέτρων.

Το αεροδρόμιο, που πήρε το όνομά του από τον υπουργό Aruban Juancho Irausquin, έχει τον συντομότερο εμπορικό διάδρομο στον κόσμο, μήκους μόλις 400 μέτρων (1.312 πόδια), πλαισιωμένο από τη μία πλευρά από ψηλούς λόφους, με βράχους που πέφτουν στη θάλασσα και στις δύο άκρες. Το αεροδρόμιο είναι κλειστό για την κυκλοφορία τζετ. Μόνο αεροσκάφη με έλικα περιφερειακών αεροπορικών εταιρειών μπορούν να προσγειωθούν εκεί βάσει παραιτήσεων από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Ολλανδικών Αντιλλών. Τα πιο συνηθισμένα αεροσκάφη που προσγειώνονται εκεί είναι τα με δυνατότητα STOL de Havilland Canada DHC-6 Twin Otter και BN-2 Islander . 

Η μόνη αεροπορική εταιρεία που παρέχει επί του παρόντος προγραμματισμένες υπηρεσίες από και προς το αεροδρόμιο Yrausquin είναι τοπικής ιδιοκτησίας Winair , η οποία εκτελεί καθημερινές πτήσεις προς το Sint Maarten με ένα DHC-6 Twin Otter de Havilland Canada.Κατά μέσο όρο, οι πτήσεις προς Sint Maarten δεν διαρκούν περισσότερο από 15 λεπτά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια που εκτελούνται:

Αεροπορικές εταιρείεςΠροορισμοί
Ανγκουίλα Αεροπορικές ΥπηρεσίεςΧάρτης: Ανγκουίλα 
SXM AirwaysΧάρτης: Sint Maarten 
WinairSaint Barthélemy ,  Sint Eustatius , Sint Maarten
Χάρτης: Αντίγκουα
Windward ExpressΧάρτης: Sint Maarten 

 

 

 

ΠΗΓΗ: wikipedia

φοτο: jetphotos