Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι η Qantas θα ξεκινήσει επίσης δύο νέα διεθνή δρομολόγια, από Περθ προς Γιοχάνεσμπουργκ από την 1η Νοεμβρίου και Περθ προς Τζακάρτα από τις 30 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η νέα απευθείας πτήση της Qantas από την Αυστραλία προς την Ιταλία είναι η μόνη απευθείας πτήση μεταξύ Αυστραλίας και ηπειρωτικής Ευρώπης που προσφέρεται από οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία.

Ακολουθεί τη δημοτικότητα της πτήσης Περθ προς Λονδίνο της αεροπορικής εταιρείας που ξεκίνησε το 2018 και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο περιζήτητα δρομολόγια στο παγκόσμιο δίκτυο Qantas.

Μια πρόσφατη μελέτη που ανατέθηκε από την Qantas επιβεβαιώνει ότι η προτίμηση των ταξιδιωτών για ταξίδια από σημείο σε σημείο είναι υψηλότερη από ποτέ μετά την COVID-19. Η απήχηση για απευθείας πτήσεις από την Αυστραλία προς το Λονδίνο έχει αυξηθεί από 45% σε 59%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qantas, Άλαν Τζόις είπε ότι οι Αυστραλοί ασπάζονται για άλλη μια φορά την ευκαιρία να ταξιδεύουν και οι απευθείας πτήσεις είναι ο τρόπος του μέλλοντος.

Βλέπουμε μια αυξανόμενη προτίμηση για μια απευθείας πτήση από και προς την Αυστραλία για να κάνουμε την ταξιδιωτική εμπειρία όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και εύκολη και αναμένουμε ότι θα είναι μια μόνιμη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν.

«Είδαμε μια απίστευτη ανάκαμψη στα εσωτερικά ταξίδια καθώς τα κρατικά σύνορα άνοιξαν ξανά και βλέπουμε το ίδιο πράγμα τώρα καθώς περισσότερες χώρες χαλαρώνουν τους περιορισμούς. Οι Αυστραλοί είναι σίγουρα εν κινήσει. Οι πελάτες μας κατευθύνονται στο εξωτερικό για να επανενωθούν με την οικογένεια και τους φίλους, να επανασυνδέσουν τους επιχειρηματικούς δεσμούς και να ανακαλύψουν ξανά τον κόσμο.

«Οι πτήσεις μας από το Περθ προς το Λονδίνο είναι βαριές κρατήσεις, παρακολουθήσαμε γρήγορα την επιστροφή του στόλου μας A380 που θα ελευθερώσει τα 787 μας για να εκτελούν νέα δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένης της Μελβούρνης προς Ντάλας, και αναπτύσσουμε τα A330 σε άλλους νέους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και τη Νότια Κορέα αργότερα φέτος.

«Η Qantas ξεκίνησε τις πτήσεις από το Σίδνεϊ στη Ρώμη το 1948 ως μέρος της διαδρομής μας με επτά στάσεις καγκουρό προς το Λονδίνο και από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 πετάγαμε το Queen-of-the-sky Boeing 747 δύο φορές την εβδομάδα μέχρι το 2003, όταν τα απευθείας δρομολόγια ανεστάλησαν κατά τη διάρκεια η πανδημία SARS.

«Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που η πτήση μας οδηγεί για άλλη μια φορά στη Ρώμη, αποδεικνύοντας ότι είναι πραγματικά η αιώνια πόλη ».

Ο πρωθυπουργός της WA Mark McGowan είπε ότι αυτή ήταν μια ιστορική στιγμή που ενίσχυσε περαιτέρω τις ισχυρές συνδέσεις της Δυτικής Αυστραλίας με την Ιταλία και την Ευρώπη.

Η κοινότητα της Δυτικής Αυστραλίας στην Ιταλία είναι εδραιωμένη στο WA. Οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Περθ και Ρώμης, όχι μόνο ανοίγουν τα τεράστια αξιοθέατα της Δυτικής Αυστραλίας στους Ιταλούς τουρίστες, αλλά για πολλούς Δυτικούς Αυστραλούς που έχουν οικογενειακούς δεσμούς με την Ιταλία, θα αποφέρουν οφέλη σε προσωπικό επίπεδο, ενώνοντάς τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα διευκολύνοντας για επίσκεψη στην οικογένεια.

«Αυτή η νέα άμεση υπηρεσία θα επιτρέψει στην WA να αυξήσει τις επισκέψεις και τις δαπάνες σε WA, βοηθώντας στη διαφοροποίηση της οικονομίας μας και υποστηρίζοντας μακροπρόθεσμες θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ως Πολιτειακή Κυβέρνηση, επενδύσαμε σημαντικά στην εμπορία και την προώθηση των νέων πτήσεων Ρώμης-Περθ για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία τους στο μέλλον .»

Η Qantas θα εκτελεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα από το Σίδνεϊ προς τη Ρώμη (μέσω Περθ) ως η μόνη απευθείας πτήση μεταξύ Αυστραλίας και Ηπειρωτικής Ευρώπης. Οι επιβάτες της Qantas μπορούν επίσης να επωφεληθούν από έναν «κυκλικό ναύλο» που τους επιτρέπει να πετάξουν στη Ρώμη και να επιστρέψουν στην Αυστραλία από το Λονδίνο με το ένα εισιτήριο της Qantas.

Η απευθείας πτήση προς τη Ρώμη θα χρησιμεύσει επίσης ως σημείο εκκίνησης για πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Αθήνα Μαδρίτη, το Μιλάνο και η Νίκαια με τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες της Qantas.

Για να γιορτάσει το λανσάρισμα της νέας διαδρομής στη Ρώμη, η Qantas παρουσίασε μια σειρά από νέα στοιχεία μενού εμπνευσμένα από την Ιταλία και κοκτέιλ Negroni στα σαλόνια και τις πτήσεις της.

Έχει επίσης προσθέσει μια ειδική συλλογή εμβληματικών ιταλικών ταινιών στην προσφορά ψυχαγωγίας εν πτήσει σε όλες τις διεθνείς πτήσεις με κλασικά έργα όπως το Scent Of A Woman, η Rome, η Open City και η Life is Beautiful για πρόσθετη ιταλική ταξιδιωτική έμπνευση.

 

ΠΗΓΗ: Aviation24be

φοτο: jetphotos