Καθησυχαστική είναι η απάντηση της Airbnb στις ανησυχίες των χρηστών της πλατφόρμας περί ασφάλειας των δεδομένων τους, παραδέχεται όμως ότι ένας αριθμός πελατών της έχει πέσει θύμα απάτης από ψεύτικες καταχωρήσεις σπιτιών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις απάτης, οι χρήστες επιβαρύνθηκαν το κόστος της δήθεν διαμονής τους με την άντληση ποσών από τους λογαριασμούς τράπεζας ή Paypal σε κρατήσεις που δεν προέβλεπαν επιστροφή χρημάτων. Οι καταχωρήσεις αυτές, στη συνέχεια, διαγράφτηκαν.

Η εταιρία διερεύνησε τέτοια περιστατικά και παραδέχθηκε ότι απατεώνες απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς χρηστών της πλατφόρμας με υποκλοπή των στοιχείων τους από άλλη πηγή.

Ενώ οι απάτες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων και οι ψεύτικες καταχωρήσεις στην Airbnb δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός αντίστοιχων περιστατικών μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, κάτι που δημιούργησε την εντύπωση ότι μπορεί οι υποκλοπές δεδομένων να αφορούν ολόκληρη την πλατφόρμα.

Η Airbnb σε δηλώσεις της στην USA TODAY επισημαίνει ότι αυτά είναι μεμονωμένα περιστατικά και η πλατφόρμα δεν έχει πρόβλημα ασφάλειας. Η εταιρία συνεργάζεται με θύματα απάτης, μερικά από τα οποία δήλωσαν ότι έχουν δεχθεί επιστροφή χρημάτων.

Η πλατφόρμα έχει αποστείλει οδηγίες στους χρήστες της για το πώς να αναγνωρίζουν ύποπτη δραστηριότητα.

πηγη: tornos