Διαψεύδει τις φήμες ότι έχει ήδη αποφασιστεί να είναι εκτός ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας ο Σπύρος Κλάδας. Ο πολιτευτής του κόμματος έχει προ καιρού ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Κέρκυρα και αναμένει τις τελικές ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό για τη σύσταση των ψηφοδελτίων ανά εκλογική περιφέρεια.

«Όποιοι διατυπώνουν ή και καλλιεργούν αυτές τις φήμες, έχουν μικρό σεβασμό στην ιεραρχία και στη δεοντολογία του κόμματος. Ο Πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του και θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Αυτή την απόφαση θα την περιμένουμε όλοι με υπομονή. Ως παλιό κομματικό στέλεχος και ως πολίτης της χώρας, καλώ όλους να είναι υπομονετικοί, στωικοί και να περιμένουν τις αποφάσεις  του Πρωθυπουργού. Η υπομονή πλάθει χαρακτήρες. Οι φήμες που διαδίδονται εύκολα μπορεί να εξυπηρετούν ευσεβείς πόθους, αλλά τις περισσότερες φορές είναι η αρχή του τέλους αυτών που τις διαδίδουν», σημείωσε με νόημα ο Σπ. Κλαδάς, αναφερόμενος στις φήμες περί μη συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Μάλιστα, δήλωσε αισιόδοξος για τη δική του υποψηφιότητα, τονίζοντας ότι εμπιστεύεται τη δίκαιη κρίση. Και παρατήρησε ότι «προσόν ενός κομματικού στελέχους της ΝΔ είναι να παραμένει πάντα ευπειθής. Ποτέ μία πολιτική κρίση δεν είναι δυνατόν να αφαιρέσει από ένα κομματικό στέλεχος τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που έχει».

Όσον αφορά στον χρόνο των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού, ο Σπ. Κλαδάς σημείωσε πως υπάρχει ένας εύλογος χρόνος ενός ή δύο μηνών ακόμα, καθώς τουλάχιστον οι δεύτερες εκλογές υπολογίζεται να συμπέσουν περίπου με το τέλος της τετραετίας.

Σε σχέση με τα χαρακτηριστικά των επικείμενων εθνικών εκλογών, ο κ. Κλαδάς ανέφερε πως πρόκειται για μια κρίσιμη διαδικασία, κατά την οποία αναμένεται να χαραχθεί ή να επαναδιατυπωθεί μια πολιτική που θα οδηγήσει στο βέλτιστο αποτέλεσμα. «Εξερχόμαστε από μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο και μπαίνουμε σε μίαν άλλη η οποία φαίνεται να είναι πιο παραγωγική και πιο δημιουργική. Έχουμε μεγαλύτερη ελπίδα για ό,τι πρόκειται να γίνει. Εύχομαι αυτή την ελπίδα να την κάνουμε συγκροτημένη πολιτική και σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΝΔ είναι και πάλι αυτοδύναμη Κυβέρνηση και θα είναι πρώτο κόμμα στην Κέρκυρα στις προσεχείς εκλογές, προσθέτοντας, πάντως, ότι «τις απαντήσεις δίνει πάντοτε ο λαός».

Επιδίωξη της κυβερνώσας παράταξης είναι να κατέλθει στον εκλογικό στίβο με ανανεωμένα ψηφοδέλτια, απαρτιζόμενα από καταξιωμένα πρόσωπα με δείγματα γραφής στις τοπικές κοινωνίες. Ο δικηγόρος Σπ. Κλαδάς, κάνοντας συχνά παρεμβάσεις για ζητήματα της κερκυραϊκής πραγματικότητας, φιλοδοξεί να αποτελέσει την ανανέωση στον χώρο. Άλλωστε, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η Κέρκυρα, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού, έχει απολέσει βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στα οποία είχε στηρίξει την τουριστική και κατ’ επέκταση την οικονομική προοπτική της. Κι από την άποψη αυτή, εκτιμά ότι η αλλαγή πλεύσης αποτελεί μονόδρομο, υποστηριζόμενη από πρόσωπα που θα δείξουν το απαιτούμενο ενδιαφέρον, και θα είναι επαρκή και ικανά να προσφέρουν στον τόπο.