Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε απογευματινές ώρες χθες, το Θ/Γ “LEGENDA” σημαίας Cayman Islands, με επτά (07) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Λευκάδας.
Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα Α/Κ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.Γ” Ν.Λ. 257 και “ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Α” Ν.Π.3043, καθώς και το παραπλέον Φ/Γ “MEKHANIK YOZVOVICH” σημαίας Ουκρανίας.
Κατόπιν εντοπισμού του “LEGENDA”, από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε η ρυμούλκηση του από το Α/Κ “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.Γ”, ενώ κατόπιν μερικής αποκατάστασης της βλάβης του, το εν λόγω πλοίο συνέχισε να πλέει αυτοδύναμα προς λιμένα Πρέβεζας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Ν.Π. 8582, το οποίο είχε ήδη μεταβεί στο σημείο προς παροχή συνδρομής.
Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LEGENDA”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.