Τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία έρχονται οι πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές των αντιπεριφερειαρχών  που σχεδιάζει η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη ΚράτσαΤσαγκαροπούλου .

Σύμφωνα με τα μέχρι  τώρα δεδομένα , η κ. Κράτσα ανακατεύει την τράπουλα και δεν περιορίζεται σε μια ή δυο αλλαγές . Εδώ και μήνες  πληροφορίες ανέφεραν ότι θα αλλάξει χέρια η αντιπεριφέρεια της Κέρκυρας και στη θέση της κ. Ανδριώτη θα τοποθετηθεί ο κ. Ζορμπάς. Όμως δεν είναι η μόνη αλλαγή καθώς μέχρι αυτή την ώρα φαίνεται ότι  η κ. Κατερίνα Μοθωναίου θα αντικαταστήσει τον κ. Στασινόπουλο,  και  κ. Στασινόπουλος τον κ. Αλεξάκη . Ερώτημα παραμένει αν η κ. Ανδριώτη θα αποδεχτεί τη θέση της αντιπεριφερειάρχη κοινωνικής πολιτικής .

Γεγονός  είναι ότι  οι αλλαγές είναι αποκλειστικό προνόμιο του εκάστοτε περιφερειάρχη.

Γεγονός επίσης είναι ότι κανείς από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους  της πλειοψηφίας δεν κληρονόμησε καμία θέση εφ  όρου ζωής.

Το αν μια αρχή (περιφερειακή , δημοτική κλπ ) είναι πετυχημένη ή όχι αποτυπώνεται στο αποτέλεσμα της τετραετίας και των εκλογών.

Όμως οι αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένοι σύμβουλοι  αξιολογούνται διαρκώς  από τον εκάστοτε επικεφαλής που αναλαμβάνει και το όποιο ρίσκο των αλλαγών.

Θα ήταν φαιδρό αν κάποιος από όσους μένουν εκτός παιχνιδιού απειλούσε θεούς και δαίμονες ή προσπαθούσε ποικιλότροπος να παραμείνει στη θέση του ή έκανε λόγω για κακώς κείμενα της όποιας αρχής όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα ψήφιζε και συμπορεύονταν μαζί της . Πολύ δε περισσότερο αν άφηνε να εννοηθούν ατασθαλίες ή άλλα ζητήματα τα οποία αν συνέβαιναν και γνώριζε ,προφανώς θα συγκάλυπτε με τη μέχρι τώρα σιωπή του.

Χαίρομαι βέβαια γιατί όσα περιγράφω πιο πάνω δε συμβαίνουν –όχι ακόμα τουλάχιστον- στην περίπτωση της περιφέρειας ιονίων νήσων  από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε .

Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι αλλαγές .

Αν ναι , θα ήταν χρήσιμο για τους πολίτες να μάθουμε τι έργο αφήνουν πίσω τους όσοι παραδίδουν στους επόμενους..