Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ASTA) κ. Zane Kerby βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα για πρώτη φορά στην Αθήνα (και γενικότερα στην Ελλάδα). Ο κ. Kerby ήρθε για την συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας FEDΗΑΤΤΑ, ενόψει του συνεδρίου της ASTA στην ελληνική πρωτεύουσα τον Απρίλιο, που θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες να γνωρίσουν τη χώρα μας, κάτι που αναμένεται να απογειώσει τις αφίξεις Αμερικανών τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέντευξή του στο Tornos News, o πρόεδρος της ASTA δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την παρθενική του επίσκεψη στην Αθήνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η μητέρα του διδάσκει για την Ελλάδα σε αμερικανικά σχολεία όλη της τη ζωή και όταν ήρθε στην Ακρόπολη τα μάτια της γέμισαν δάκρυα. “Είμαι βέβαιος”, είπε ο κ. Kerby, ¨ότι όταν πάω στην Ακρόπολη θα κλαίω και εγώ…”

Αυτή η λατρεία των Αμερικανών για την Ακρόπολη και την αρχαία Ελλάδα, που έθεσε τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού, είναι και ο βασικός λόγος για το ιστορικό συνέδριο της ASTA, “ASTA Destination EXPO 2018”, στην Αθήνα.

Ο κ. Zane Kerby, όπως και ο αντιπρόεδρος της ASTA κ.Robert Duglin, εκτιμούν ότι το συνέδριο θα αποτελέσει το έναυσμα για την προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού στον κόσμο και θα αυξήσει θεαματικά τον αριθμό των Αμερικανών τουριστών στη χώρα μας.

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Συνδέσμων FEDHATTA έχει θέσει ως στόχο την αύξηση κατά 30% των Αμερικανών τουριστών, μέσω αυτού του συνεδρίου. Η FEDHATA, εκτός από το συνέδριο που διοργανώνεται στην Αθήνα με δικές της προσπάθειες, θα οργανώσει εκδρομές των Αμερικανών πρακτόρων και σε άλλους προορισμούς της χώρας, όπως την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη.

“Ο κύριος στόχος του ASTA Destination Expo 2018 είναι η δημιουργία ενός τοπικού δικτύου”, τονίζει ο κ.Kerby στη συνέντευξή του στο Tornos News, υπογραμμίζοντας το εντυπωσιακό ιστορικό ασφαλείας της Ελλάδας.

“Περισσότεροι από 127 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν σήμερα διαβατήριο, ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντός τους για ταξίδι στο εξωτερικό, αναζητώντας αυθεντικές και τοπικές εμπειρίες καλής αξίας”, τονίζει  ο κ.Kerby

Η ASTA είναι μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές τουριστικές ενώσεις του κόσμου. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 8.944 μέλη από 3.586 αμερικανικές εταιρείες ή οργανισμούς. Περίπου το 70% των μελών της προέρχεται από από τα αμερικανικά τουριστικά γραφεία και οργανισμούς και το υπόλοιπο από τουριστικά γραφεία από όλον τον κόσμο.

 

πηγή:  tornosnews.gr