Απαράδεκτες εικόνες στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου καθώς άγνωστος σκορπισε παντού χαρτιά και φάκελους για άγνωστους μεχρι στιγμής λόγους.

Το κτήριο είναι ιστορικής σημασίας για το νησί μας. Μήπως θα ήταν σωστο να υπάρχει κάποια στοιχειώδης φύλαξη του χώρου – και οχι μόνο του συγκεκριμένου- αφού υπάρχουν άτομα που δεν σέβονται τα ιστορικά κτήρια;

Αν ήταν καλοκαίρι σε συνθήκες προ κορονοιου τι εντύπωση θα δίναμε στους επισκεπτες μας;

Παλιότερα ο αείμνηστος Μάρκος Βάπτισμας γνωστός για την εθελοντική του δράση στο νησί αλλά και τη μεγάλη του αγάπη για την Κέρκυρα είχε βάψει το κτήριο με χρώματα που είχε αγοράσει ο ίδιος καθώς νεαροί είχαν γεμίσει αρκετά σημεία τους τοίχους του κτηρίου με γκράφιτι- μουντζούρες.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες παρακάτω η κατάσταση είναι απαράδεκτη

Λίγα λόγια για το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου

Το Ανάκτορο είχε χτιστεί για τον Sir Thomas Maitland, τον Βρετανό Κύριο Ύπατο Αρμοστή των Ιονίων Νήσων. Χρησιμοποιήθηκε σαν κατοικία του Ύπατου Αρμοστή αλλά χρησιμοποιήθηκε και ως έδρα της Ιονίου Γερουσίας και του τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε στο έδαφος την ημέρα του Αγίου Γεωργίου το 1819. Η τοποθεσία που χτίστηκε το Ανάκτορο είναι ανάμεσα στο παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας και το ενετικό κάστρο.

Μετά την ένωση των Επτανήσων με το Βασίλειο της Ελλάδας το 1864 το παλάτι χρησίμευσε ως βασιλική κατοικία μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν επλήγη απο τον ιταλικό βομβαρδισμό της Κέρκυρας κατά την διάρκεια των περιστατικών της Κέρκυρας. Υπέστη τη μεγαλύτερη ζημία από τη χρήση του ως προσωρινή στέγη των προσφύγων από την Ήπειρο κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου.