Με ανακοίνωση της η παράταξη ΑΝΑΣΑ γνωστοποιοει ότι μετά απο σχετικό αίτημα της, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Η αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ ενημερώθηκε για τα προβλήματα των επιχειρήσεων των δύο νησιών.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

Τα προβλήματα των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς-Ιθάκης σε πρώτο πλάνο.

Μετά από αίτημά μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΑΝΑΣΑ με την διοίκηση του Επιμελητηρίου  Κεφαλονιάς-Ιθάκης, στα γραφεία του στο Αργοστόλι.

Η αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ, αποτελούμενη από τον επικεφαλής και τ. Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο, τον περιφερειακό σύμβουλο και τ. αντιπεριφερειάρχη Σ. Γαλιατσάτο και τον περιφερειακό σύμβουλο Κ. Σταμούλη, συζήτησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σ. Σπαθή, τον γενικό γραμματέα Χ. Καμπανό και τον υπεύθυνο ΓΕΜΗ Γ. Σιμωτά.

Η ΑΝΑΣΑ ενημερώθηκε για τα προβλήματα των επιχειρήσεων των δύο νησιών, ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, και άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του Επιμελητηρίου για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους που για μια ακόμη φορά λαμβάνουν επιτακτικό χαρακτήρα μετά την λήψη και των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η  κυβέρνηση.

Ο τ. Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου για τις προσπάθειες της ΑΝΑΣΑ μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο με στόχο την προβολή, ανάδειξη και ικανοποίηση των αιτημάτων των επαγγελματιών σε όλα τα νησιά, ιδιαίτερα δε σε αυτά, όπως η Κεφαλονιά και η Ιθάκη,  που έχουν πληγεί και από τις φυσικές καταστροφές του ΙΑΝΟΥ και του ΜΠΑΛΟΥ.

Εντοπίστηκε σημαντική καθυστέρηση στην εκταμίευση πόρων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΠΙΝ για την στήριξη των επιχειρήσεων λόγω covid-19, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η καθυστέρηση της απόδοσης της κρατικής αρωγής στους πληγέντες από τον ΙΑΝΟ. Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου εξέφρασε επίσης την αντίθεση της στις σοβαρές αρρυθμίες που εμφανίζει η λειτουργία του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και τους φόβους της για κυβερνητική πρόθεση κατάργησης του.

Η αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ έθεσε στην συζήτηση το ζήτημα της ανάληψης ευρύτερων πρωτοβουλιών για την εφαρμογή και στα Ιόνια Νησιά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, έλαβε από την διοίκηση του Επιμελητηρίου γραπτό υπόμνημα με τις προτάσεις της για την ανακούφιση των επιχειρήσεων, την στήριξη των εργαζομένων και την βελτίωση της εικόνας της τοπικής οικονομίας και ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει τις προτάσεις αυτές στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν την συνεργασία μεταξύ τους σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και πρόοδο της τοπικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά