Την ανεξαρτητοποίησή της ως δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΦΩΝΗ από την συνεργαζόμενη παράταξη «Κερκυραϊκή Αναγέννηση” ανακοίνωσε η Άντζελα Ρίγγα, ζητώντας η ανακοίνωση να γίνει στο πλαίσιο της συνεδρίασης του σώματος την Τρίτη.

Η δήλωση: “Έγκαιρα και μπροστά στα χρονίζοντα προβλήματα της Κέρκυρας, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Φωνή – Δημότες για Διαφάνεια», από την οποία προέρχομαι και εκπροσωπώ, προέκρινε την ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι για το καλό του Τόπου μας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση προσπαθήσαμε με τις δικές μας πρωτόλειες δυνάμεις να έχουμε από την αρχή της παρούσας δημοτικής θητείας μια ισότιμη και παραγωγική συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και κύρια με την εκλογική μας συνοδοιπόρο «Κερκυραϊκή Αναγέννηση». Παρότι ως «Φωνή» διαφοροποιηθήκαμε σε λειτουργικά θέματα της συμπαράταξης και εκφράσαμε την ισχυρή αντίθεσή μας στην παρωχημένη επιλογή κατασκευής της σχεδιαζόμενης Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Κέρκυρα, οφείλουμε να ομολογήσουμε το βάθος της πολιτικής επάρκειας και της αγάπης προς τον Τόπο των ανθρώπων της «Κερκυραϊκής Αναγέννησης» στην οποία αναγνωρίζουμε μόνο φίλους με τις ίδιες αγωνίες.

Η «Φωνή» θα συνεχίσει την προσπάθεια εισαγωγής ενός διαφορετικού μοντέλου ρητορικής και ηθικής στην πολιτική ζωή του Δήμου μας με διαφάνεια και ανοιχτές διαδικασίες στη δημόσια διοίκηση, να προτείνει και να υποστηρίζει χρήσιμες λύσεις επ’ ωφελεία της ποιότητας ζωής όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας και να αγωνίζεται ώστε η Κέρκυρα να αποκτήσει μια κρίσιμη μάζα ανιδιοτελών, ταγμένων και δίχως κομματικές ή άλλες παρωπίδες συμπολιτών που θα την μετεξελίξουν στην σύγχρονη εποχή με σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στην ιστορία της.

Ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος υπόσχομαι να υπηρετήσω απρόσκοπτα αυτόν και μόνο το σκοπό. Για τους παραπάνω λόγους και σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 66 παρ. 4 του ν. 3852/2010 σας παρακαλώ όπως ανακοινώσετε την απόφαση ανεξαρτητοποίησής μου στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να την κοινοποιήσετε στην οικεία Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ και να ενεργήσετε αρμοδίως για την απώλεια των θέσεων που επιφέρει η ανεξαρτητοποίησή μου ως αναπληρωματικού μέλους στις Επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.

Σας ευχαριστώ πολύ, Άντζελα Ρίγγα Δημοτική Σύμβουλος «Φωνή-Δημότες για Διαφάνεια».