«Έχω αναλάβει να ηγηθώ του κόμματος και της χώρας μου σε μία δύσκολη περίοδο και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό», τόνισε βρετανός πρωθυπουργός χωρίς να τον ενδιαφέρει ενδεχόμενη καθυστέρηση σε πιθανό Brexit

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Κυριακή (29/09) ότι δεν θα παραιτηθεί για να αποφύγει την καθυστέρηση του Brexit, πέραν του τέλους Οκτωβρίου…

Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει ότι θα βγάλει τη χώρα του από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία με την Κομισιόν, παρά την ψήφιση νόμου από το κοινοβούλιο, που απαιτεί από τον ίδιο, να ζητήσει την παράταση της χρονικής προθεσμίας για το Brexit, στην περίπτωση που τα μέλη του κοινοβουλίου δεν εγκρίνουν μια συμφωνία. Παραμένει ανένδοτος παρά τα «χαστούκια» που έχει φάει στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Έτσι, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο «BBC», για το αν θα παραιτηθεί, ώστε να μη χρειαστεί να ζητήσει μία παράταση, ο Τζόνσον απάντησε: «Όχι, έχω αναλάβει να ηγηθώ του κόμματος και της χώρας μου σε μία δύσκολη περίοδο και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μου να το πράξω».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θα ήταν καλύτερο «να βρεθεί νεκρός σε ένα χαντάκι», παρά να ζητήσει μία παράταση.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πρόσφατα ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit και στην περίπτωση που αποτύχουν, την ευθύνη θα φέρει η Βρετανία.

Πηγή : altsantiri.gr