Η ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας:

Σε μία πρωτοφανή για τα παγκόσμια δικαστικά χρονικά εξέλιξη, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τη σημερινή της απόφαση  στερεί από τους Έλληνες συνταξιούχους αναδρομικά ογδόντα (80) μηνών, νομιμοποιώντας για δημοσιονομικούς λόγους την «σφαγή» των συντάξεων και των Δώρων με τους νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση το 2012 (ν.4051/2012 και 4093/2012).

 

Στην ουσία, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού, που δίκασε την πιλοτική δίκη (αγωγή και παρεμβάσεις) στις 10-1-2020 μετά από προσφυγή του υπουργού Εργασίας κ.Ιωάννη Βρούτση και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, ακυρώνει την προηγούμενη δική της απόφαση με αριθμό 2287/2015 (με την οποία είχαν δικαιωθεί οι συνταξιούχοι), επιδικάζοντας αναδρομικά ΜΟΝΟ για έντεκα (11) μήνες και όχι για ενενήντα (90) μήνες, όπως ζητούσαν,και μόνο  σε όσους έχουν καταθέσει αγωγές ενώπιον των Δικαστηρίων.

Έτσι, ουσιαστικά,  στερεί από 2.500.000 συνταξιούχους και από τον καθένα ξεχωριστά αναδρομικά ογδόντα (80) ολόκληρων μηνών!!

Ζητάμε από τη κυβέρνηση να σταματήσει τον  εμπαιγμό των συνταξιούχων και  να αποκαταστήσει έστω και τώρα το μεγαλύτερο τμήμα των μεγάλων απωλειών που είχαν οι συνταξιούχοι καθ’όλη τη μνημονιακή περίοδο, αλλά κυρίως τις μεγάλες περικοπές των συντάξεων του 2012 και την οριστική κατάργηση των τριών Δώρων  και να καταβάλλει άμεσα σε   όλους τους συνταξιούχους  αναδρομικά όλα τα  ποσά που τους έκλεψαν μέσα από τα μνημόνια,  Μόνο αυτή η λύση είναι δίκαιη, ηθικά και νομικά!

                    Καμία κυβέρνηση δεν  χάρισε τίποτα στους συνταξιούχους!

 Δηλώνουμε ότι  θα συνεχίσουμε να παλεύουμε  για να μας επιστρέψουν όλα όσα  μας έκλεψαν μέσα από τον μόχθο και  τον κόπο  όλων  των ετών του εργασιακού μας βίου.