ΠΡΟΣ:
Τον Σύνδεσμο ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας
Το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Sandy Beach
Το Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Atlantica Grand Mediterraneo Resort & Spa
Το Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Sunshine Corfu Hotel & Spa
Το Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο La Grotta Verde – Άγιος Γόρδιος
Το Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο IKOS DASSIA
Το Σωματείο εργαζομένων στο ξενοδοχείο Pelekas Monastery
Το Σωματείο εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Bolentaco Limited

Σε απάντηση της από 4/02/2019 επιστολή σας, της οποίας ο επίλογος προσβάλει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων, απειλεί την κοινωνική συνοχή και την δημόσια τάξη και αναδεικνύει, για μια ακόμα φορά, την προκλητική και μεθοδευμένη τακτική που συνηθίζετε να υιοθετείτε προκειμένου να συσκοτίσετε την αλήθεια και να παραπλανήσετε το πλήθος, σας δηλώνουμε εν συντομία τα εξής :

1. Η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων την 28η /01/2019, ολοκληρώθηκε επιτυχώς, παρά τις άκαρπες προσπάθειές σας να την ματαιώσετε. Στην Γενική Συνέλευση, προέδρευσε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας, παρόντες ήταν 39 απ τους 87 αντιπροσώπους των οικονομικά εντάξει προς το Ε.Κ, Σωματείων, οι οποίοι και συνιστούν απαρτία κατά το άρθρο 16 του Καταστατικού.

2. Πόσες ενστάσεις, αγωγές και αιτήσεις πρέπει να σας απορριφθούν έως ότου σταματήσετε να διαδίδετε τα ίδια και τα ίδια ανακριβή και αναληθή;;
Για όση αξία έχει πάντως για εσάς η αλήθεια, οι αποφάσεις για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και οργάνων στις 23/2/2019 και στις 27/02/2019, είναι καθόλα νόμιμες καθόσον, η Γενική Συνέλευση, ως ανώτατο όργανο, έχει δικαίωμα να εγκρίνει κατόπιν εισήγησης της διοικήσεως, κάθε θέμα που θα υποβληθεί από τη Διοίκηση (άρθρο 16 παρ. 2δ΄Καταστατικού).

3. Όσον αφορά την πρόσκλησή σας για ανάθεση σε διαπαραταξιακή επιτροπή της ΓΣΕΕ της διαιτησίας για τα δήθεν ανοικτά θέματα της συμμετοχής των συνταξιούχων, των αποκλειστικών νοσοκόμων (Σύλλογος Προσωπικού Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και κλινικών Ιδιωτικού Δικαίου και Πρακτικών Νοσοκόμων «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», Σωματείου Επισιτισμού και Σωματείου Εργαζομένων στα ξενοδοχεία ”ΣΑΝΗ ΙΚΟΣ-IKOS HOTEL”, πρέπει να σας θυμίσουμε, ότι όσον αφορά στους συνταξιούχους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Ε.Κ.Κ. ήδη από το έτος 1951, η αμφισβήτηση της συμμετοχής τους έχει αρθεί με την με αριθμ. 88/1986 απόφαση του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας, η οποία προφανώς δεν ακολούθησε την δική σας νομική συλλογιστική, πως θα μπορούσε άλλωστε ένα δικαστήριο να γνωρίζει καλύτερα τον νόμο από εσάς, και έκρινε ότι ορθώς οι συνταξιούχοι συμμετέχουν, εφόσον αυτό προβλέπεται από το άρθρο 5 του Καταστατικού, στο οποίο αναφέρεται ότι το Ε.Κ.Κ συγκροτείται από τα εργατικά και υπαλληλικά επαγγελματικά σωματεία του νομού Κέρκυρας, καθώς και από τα συνταξιουχικά σωματεία που είχαν γίνει μέλη του μέχρι την 31η Μαρτίου 1967 και αυτό προς αποφυγή του Ν.330 που ίσχυε επί δικτατορίας, στον οποίο τώρα εσείς οι δήθεν αριστεροί εργατοπατέρες ανατρέχετε.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και κλινικών Ιδιωτικού Δικαίου και Πρακτικών Νοσοκόμων «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» είναι νομίμως εγγεγραμμένος στο Ε.Κ.Κ και νομίμως συμμετέχει κατ’ άρθρο 6 του Καταστατικού και σύμφωνα με τον ν.1264/82. Τέλος όσον αφορά το Σωματείου Εργαζομένων στα ξενοδοχεία ”ΣΑΝΗ ΙΚΟΣ-IKOS HOTEL” για το οποίο, όπως λέτε, έχετε νομίμως προσφύγει δικαστικά, ξεχνάτε να πείτε και ότι η δικαιοσύνη έχει νομίμως απορρίψει την αίτησή σας, με την υπ’ αριθμό 1613/2019 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

4. Ούτε βαριά ούτε άδικη οικονομική επιβάρυνση μπορεί να θεωρηθεί το 0,40 ευρώ το μήνα γα κάθε ψηφίσαντα του κάθε Σωματείου, οι οποίοι εκ του νόμου οφείλουν μια εισφορά προκειμένου να μπορέσει να συντηρηθεί το κτήριο του Ε.Κ.Κ και κυρίως να υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των ίδιων των εργαζομένων.

Σχετικά με τις απειλές σας περί εξέγερσης της εργατικής τάξης σε περίπτωση που δεν δεχτούμε την επίλυση της διαφοράς με την διαδικασία που σας βολεύει, σας επισημαίνουμε ότι όπως έλεγαν και οι Λατίνοι, τα γραπτά μένουν και οι απειλές είναι ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Τέλος μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πλην του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, όλα τα υπόλοιπα σωματεία που υπογράφουν την από 4/02/2019 επιστολή ενεγράφησαν λίαν προσφάτως στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου. Μήπως ενεγράφησαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες;