Το κείμενο που μας αποστείλατε δεν αφορά μόνο την μεταφορά των απορριμμάτων αλλά θέτει ένα ευρύτερο πλαίσιο σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.

Υπάρχουν σημεία τα οποία μας προβληματίζουν και θεωρούμε ότι δεν οδηγούν σε μία ολοκληρωμένη λύση προς όφελος του λαού.

Για παράδειγμα η αναφορά «στον  πλησιέστερο  νόμιμο  ΧΥΤΑ» εγκυμονεί κινδύνους αφού ο μόνος «νόμιμος ΧΥΤΑ», σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της Δημοτικής Αρχής αλλά και αυτός που προτείνουν οι περισσότερες άλλες παρατάξεις, είναι αυτός που σχεδιάζουν για το Τεμπλόνι!

Θεωρούμε επίσης, ότι δύο 24ωρά πριν τις εκλογές, υπάρχει κίνδυνος δημοτικοί συνδυασμοί να αξιοποιήσουν αυτή την πρόταση για να ρίξουν τη μπάλα στην εξέδρα, καθώς,  αντί να δεσμευτούν για μια ουσιαστική ανακύκλωση προδιαχωρισμένων στην πηγή ρευμάτων διεκδικώντας πόρους από την Κυβέρνηση (σε κάθε περίπτωση πολύ λιγότερους από αυτούς που προορίζονται για τη ΜΕΑ δηλ. για το κεφάλαιο):

– Υποστηρίζουν όλοι μαζί ένα αντιλαϊκό, αντιπεριβαλλοντικό ΠΕΣΔΑ, που μεγιστοποιεί την επεξεργασία των σύμμεικτων, παραπλανά τα λαϊκά στρώματα με δήθεν «ενδιάμεσες» ή «μεταβατικές» λύσεις και στην πράξη βαλτώνει την ανακύκλωση.

– Προβάλλουν ταυτόχρονα ως πανάκεια, άλλος συγκαλυμμένα άλλος τελείως ανοιχτά, την «προσωρινή» δήθεν «λύση» της εξαγωγής των ΑΣΑ, περίπου «όπου δει», με τεράστιο κόστος για τα λαϊκά νοικοκυριά, άμποτε βρεθεί χώρος εκτός Κέρκυρας.

Εάν συνδυάσουμε τα παραπάνω με το γεγονός ότι καμιά πρόοδος δεν παρατηρείται στο μεταξύ για μια ουσιαστική ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, με πρώτο ζητούμενο τη διεκδίκηση των απαιτούμενων πόρων από την κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλοι δουλεύουν για το «Μεσσία ιδιώτη», που θα αναλάβει να «λύσει» το πρόβλημα με μοναδικό, φυσικά κριτήριο το μέγιστο δυνατόν κέρδος του.

Από τη μεριά της η «Λαϊκή Συσπείρωση» ποτέ δεν έκανε μικροπολιτική με αυτό το θέμα, έχει καταθέσει την ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρότασή της για τους όρους και τα μέτρα για να βγει η Κέρκυρα από ένα αδιέξοδο που τους μισούς μήνες του χρόνου παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Μόνο μέσα στη δρομολόγηση ενός τέτοιου πλαισίου, προτάσεις όπως η μεταφορά των απορριμμάτων μπορεί να είναι πραγματικά προσωρινές λύσεις για τις οποίες εμείς δε θα είχαμε αντίρρηση αρκεί το κόστος να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μην επιβαρύνει τον κερκυραϊκό λαό, κάτι που δεν αναφέρεται στο κείμενο.