Ερώτηση κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εντός αυτών και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση και η απάντηση:

 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έκθετοι μπροστά στην αύξηση του ενεργειακού  κόστους. Αδιαφορεί η κυβέρνηση.

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, πενήντα πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη  Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και του Τομεάρχη Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Σταύρου Αραχωβίτη και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας με την οποία κατήγγειλαν την αδράνεια της κυβέρνησης να παρέμβει προκειμένου να περιορίσει το ενεργειακό κόστος των αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων, που έχει εκτιναχθεί λόγω των ακραίων ανατιμήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.

Ύστερα από την ερώτηση, μας απεστάλη σχετική Απάντηση, την οποία υπογράφει ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Δυστυχώς φαίνεται πως η αδιαφορία του Υπουργείου συνεχίζεται, καθώς  ο Υπουργός στην απάντηση του επέλεξε να κάνει μόνο γενικές αναφορές στο καθεστώς χρεώσεων των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να γίνεται η  οποιαδήποτε νύξη για συγκεκριμένες ενέργειες που προτίθεται να κάνει  για τον έλεγχο των ανατιμήσεων. Φαίνεται δηλαδή, ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι αφήνονται στην τύχη τους και έκθετοι μπροστά στη λαίλαπα της ακρίβειας.

Άμεσα το Υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να προστατευθούν οι αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες από το ενεργειακό κόστος που έχει εκτιναχθεί.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης :