Πέντε μήνες, ποινή φυλάκισης με 3ετη αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας σε επαγγελματία Λαμιώτη οδηγό φορτηγού για την πλαστογραφία πινακίδας κυκλοφορίας που όπως αποδείχτηκε άνηκε σε φορτηγό άλλου επαγγελματία (επίσης από τη Λαμία), ο οποίος και κλήθηκε να πληρώσει τις παράνομες διελεύσεις του πρώτου από τα διόδια.

ΤΩΡΑ: Χάος στους δρόμους της Αθήνας – Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
TOP ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ:
ΤΩΡΑ: Χάος στους δρόμους της Αθήνας – Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος οδηγός άλλαζε την πινακίδα του όταν ήθελε να ταξιδέψει μέσω διοδίων, από τα οποία περνούσε χωρίς να πληρώσει αντίτιμο.

Κάποια στιγμή η εταιρεία που ελέγχει τους σταθμούς σε Κλειδί Ημαθίας και Πελασγία, από όπου είχε περάσει με την πλαστή πινακίδα ο κατηγορούμενος, έστειλε το «λογαριασμό» ύψους 1.060 ευρώ στον λάθος άνθρωπο. Τότε εκείνος κατάλαβε ότι κάτι τρέχει και τελικά η υπόθεση έφτασε στα Δικαστήρια.

Σύμφωνα και με την απολογία του κατηγορούμενου, αναγνώρισε το λάθος του, ενώ όπως επισημάνθηκε δεν κατασκεύαζε νέες πινακίδες και απλά πείραζε το τελευταίο ψηφίο μην γνωρίζοντας ότι έμπλεκε στο δικό του κόλπο άλλον άνθρωπο.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατάρτιση πλαστού εγγράφου το οποίο χρησιμοποίησε κατ’ εξακολούθηση και τον τιμώρησε με την παραπάνω ποινή, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr.