Σύμφωνα με το BBC, ο αξιωματούχος Boonlert Thintapthai δήλωσε ότι οι μοναχοί ελέγχθηκαν εν μέσω εθνικής εκστρατείας της Ταϊλάνδης για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών. Η αστυνομία τους υπέβαλε σε τεστ ούρων, στο οποίο βγήκαν θετικοί, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι κίνησε τις υποψίες της αστυνομίας για τους μοναχούς του συγκεκριμένου ναού.

Δυσαρεστημένοι οι πιστοί που έμειναν… χωρίς μοναχούς

Ο Thintapthai δήλωσε στο AFP ότι «ο ναός είναι πλέον άδειος από μοναχούς και οι κάτοικοι του κοντινού χωριού ανησυχούν ότι δεν μπορούν να ασκήσουν την πίστη τους».

Ωστόσο, ο Thintapthai δήλωσε ότι θα διοριστούν νέοι μοναχοί στο ναό της περιοχής, για να νιώσουν καλύτερα οι πιστοί.

Τα τελευταία χρόνια, η μεθαμφεταμίνη έχει καταστεί σημαντικό ζήτημα στην Ταϊλάνδη, με τις κατασχέσεις του ναρκωτικού να φτάνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2021, σύμφωνα με το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα.

Η χώρα αποτελεί σημαντικό σημείο διαμετακόμισης της μεθαμφεταμίνης. Τα ναρκωτικά εισέρχονται στη χώρα από τη Μιανμάρ, τον μεγαλύτερο παραγωγό μεθαμφεταμίνης στον κόσμο μέσω του Λάος, αναφέρει το BBC.  Τα χάπια στη συνέχεια πωλούνται στους δρόμους με αξία περίπου 50 μπατ (0,47 λίρες).

ΠΗΓΗ: newsit.gr