Έκρηξη καταγράφεται στο ενδιαφέρον από ξένους για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα το 2017, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του ελληνικού προγράμματος χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών Golden Visa, καθώς όλο και περισσότεροι ξένοι θεωρούν τις επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα ιδιαίτερα ελκυστικές.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το 2017 χορηγήθηκαν 40% περισσότερες «Χρυσές Visa» σε ξένους σε σχέση με το 2016, και διαμορφώθηκαν σε 2.170 – και περισσότερες από 5.000 εάν συμπεριληφθούν τα μέλη της οικογένειάς τους- έναντι 1.522 το προηγούμενο έτος.

Τις περισσότερες άδειες διαμονής για ιδιοκτήτες ακινήτων συγκεντρώνουν μέχρι σήμερα αγοραστές από την Κίνα (945), τη Ρωσία (387) και την Τουρκία (191).

Η ηλιοφάνεια και το μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας, η ποιοτική ζωή και οι χαμηλές τιμές των ακινήτων θεωρούνται βασικοί λόγοι προσέλκυσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ ευεργετικά λειτουργεί η οικονομική ανάκαμψη στη χώρα και η πολιτική σταθερότητα.

Το ελληνικό πρόγραμμα Golden Visa, σύμφωνα με την Enterprise Greece, θεωρείται πιο επιτυχημένο από τα αντίστοιχα προγράμματα της Κύπρου ή της Πορτογαλίας.

Το πρόγραμμα χορηγεί μόνιμη άδεια κατοικίας και πρόσβαση σε 26 χώρες Σένγκεν στα άτομα και τα συγγενικά τους πρόσωπα που επενδύουν τουλάχιστον 250.000 ευρώ για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα ή σε παραγωγική επένδυση.

Πηγή:tornosnews