Μετά το ατυχές αποτέλεσμα στην Καστοριά, τα κορίτσια του Κερκυραϊκού παίζοντας πολύ καλή άμυνα κύρια στο α ημίχρονο και ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του παιγνιδιού στο β, επιβλήθηκαν του γηπεδούχου Απόλλωνα Σταυρούπολης με τελικό 23-34.

Με δεδομένες  τις ελλείψεις στην αποστολή,  δόθηκε αρκετός χρόνος στις νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες οι οποίες και ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους.

Ο αγώνας αν και δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού και οι δυο ομάδες έπαιξαν για την 5η θέση του τελικού βαθμολογικού πίνακα, ο Κερκυραϊκός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο  θέλοντας να κλείσει η αγωνιστική χρονιά  με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, σύμφωνα με τον συντονιστή των τμημάτων χάντμπολ του ιστορικού συλλόγου κο Πέρρο.   Ο επόμενοι αγώνες είναι στην Κέρκυρα με  Αλεξανδρούπολη και Σταυρούπολη σε ημερομηνίες που σύντομα θα οριστούν, ενώ η Καστοριά επέλεξε να μην προσέλθει στην Κέρκυρα δεδομένου του υψηλού κόστους μετακίνησης από την Ηπειρωτική Ελλάδα προς την Κέρκυρα και να χρεωθεί μηδενισμό.

Πεντάλεπτα  2-3,4-5,5-8,8-13,8-17 και 10-19 ημίχρονο . 13-20,17-23, 18-25, 20-30, 21-32, 23-34 τελικό

Οι δίλεπτες 1-2 και τα πέναλτι  1/1 και 2/3

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Χορίκης Κώστας) Καμπούρη 2, Κατσουλάκη, Κουρκουλάκη 3, Ροδοπάτου, Αρβανίτη 1, Κατσούνη 4, Πάντου 7, Μπέκου 6

ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ: [Ευρυπίδης Χαραλαμπίδης] Τσαλαβούτα, Μάμαλου 7, Μπίμπα 3, Καρβούνη 2, Μ Κούρκουλου 8 , Σκορδίλη, Βλάχου, Κοντούλη,  Χρ.Κούρκουλου 10, Σκουρτάι 4

Διαιτήτευσαν  Βιολιτζής και Τορνικίδης (Θεσσαλονίκης)

 

Οι  υποδομές του Κερκυραϊκού στην Ηγουμενίτσα .

Την Κυριακή οι «μικρές ομάδες»  του Κερκυραϊκού έδωσαν τους πρώτους επίσημους αγώνες στα πρωταθλήματα της ΕΣΧΒΔΕ (ΒΔ Ελλάδα). Μετακινήθηκαν στην Ηγουμενίτσα , μια νεοφώτιστη ομάδα πολλά υποσχόμενη σύμφωνα με τον κο Πέρρο.. «Φιλοξενηθήκαμε στο όμορφο κλειστό γυμναστήριο της Ηγουμενίτσας και αγωνιστήκαμε με τις ομάδες της Ολυμπιακής Ακαδημίας η οποία μέσα σε έναν χρόνο συμμετέχει με πλήρεις ομάδες στα πρωταθλήματα των αναπτυξιακών ηλικιών. Εκφράζουμε σαν σύλλογος  τον θαυμασμό μας διότι ένα νέο άθλημα στην γειτονική μας Ηγουμενίτσα βάζει γερά θεμέλια για το μέλλον του χάντμπολ στην πόλη.  Σημαντικό επίσης που ο πρωτεργάτης Σταμάτης Δρόσος έχει κοντά του αρκετούς γονείς και κηδεμόνες , σημαντικό στοιχείο για να προχωρήσει το τμήμα. Και το εξίσου σημαντικό ότι ακλουθεί όλους τους κανόνες αγωνιστικής συμπεριφοράς που αφορούν αυτές τις ηλικίες. Το χάντμπολ των μικρών δεν έχει σχέση με αυτό των μεγάλων. Γι αυτό και η οδηγία είναι ο πίνακας να μετρά μόνο τον χρόνο και όχι το σκορ, αυτό είναι δουλειά μόνο της γραμματείας . Εδώ κυριαρχεί η διασκέδαση , η χαρά και το fair play.  Δεν είδαμε αγκαλιάσματα , σπρωξίματα  και συμπεριφορές οπαδικές. Αυτός είναι καλός οιωνός. Επιφυλασσόμαστε να ανταποδώσουμε την φιλοξενία στην Κέρκυρα»

Αγωνίστηκαν οι Παγκορασίδες Β και οι Παμπαίδες Β (ηλικίας 11-12 ετών) , τα τζούνιορ (9-10 ετών ) και κατόπιν συμφωνίας έγινε και παιγνίδι με προτζούνιορ (8-9 ετών) Τα αποτελέσματα σύμφωνα και με τους προπονητές των ομάδων δεν ήταν το ζητούμενο , ούτε αυτοσκοπός !

Την αποστολή του Κερκυραϊκού είχε σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες ενώ την ακολούθησαν και αρκετοί γονείς και κηδεμόνες .