Το Σάββατο 19/01/2019 διεξήχθη στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας ο τελικός διαγωνισμός για την υποτροφία YMFE 2019 για τρομπέτα. Διαγωνίστηκαν επτά Έλληνες τρομπετίστες οι οποίοι, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, κατάφεραν μέσα από τις ερμηνείες τους να δείξουν τη σημαντική δυναμική των χάλκινων πνευστών στη χώρα μας και να μας γεμίσουν με αισιοδοξία για το μέλλον.

Άξιος νικητής αναδείχθηκε ο δεκαεπτάχρονος Νικόλαος Νίκας, ο οποίος απέσπασε την υποτροφία των 2.000 €.
Ο Νικόλαος Νίκας είναι μουσικός της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (Παλαιάς) και σπουδαστής στο Ιόνιο Ωδείο Κέρκυρας στην τάξη του Γιάννη Καραμπέτσου.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Την επιτροπή συγκρότησαν οι:
Ευάγγελος Κοκκόρης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Φίλιππος Νάκας
Παναγιώτης Καίσαρης, καθηγητής τρομπέτας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και κορυφαίος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Γιάννης Καραμπέτσος, καθηγητής τρομπέτας και κορυφαίος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Γιάννης Μωραΐτης, καθηγητής τρομπέτας και κορυφαίος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων
Παναγιώτης Μπαλαμός, καθηγητής τρομπέτας και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Η Υamaha Music Foundation of Europe είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αφιερωμένος στην υποστήριξη των ταλαντούχων σπουδαστών μουσικής. Το πρόγραμμα υποτροφιών απευθύνεται σε σπουδαστές έως 25 ετών, που σπουδάζουν σε Ανώτερα Μουσικά Ιδρύματα ή Ωδεία. Στόχος της παροχής των υποτροφιών είναι η ενίσχυση των σπουδών κάθε υποτρόφου, ενώ κάθε χρόνο επιλέγεται διαφορετική κατηγορία μουσικών οργάνων.

Ο διαγωνισμός της Yamaha Music Foundation of Europe για τριάντα συναπτά χρόνια αποτελεί ενθάρρυνση, κίνητρο, αλλά και στήριγμα για νέους σπουδαστές μουσικής. Αποτελεί επίσης μια ευκαιρία ευγενούς άμιλλας που μπορεί να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για μια σπουδαία σταδιοδρομία.

Κατά το 30ό έτος του προγράμματος υποτροφιών YMFE θα δοθούν συνολικά 46 υποτροφίες σε σπουδαστές τρομπέτας σε ανώτερα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα 33 ευρωπαϊκών χωρών.