Η Apple επιβεβαίωσε τη Δευτέρα την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγορά της Shazam Entertainment Ltd, γνωστής για την ομώνυμη εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν τραγούδια «στοχεύοντας» το smartphone τους στην «πηγή» της μουσικής.

Η αμερικανική εταιρεία δεν αποκάλυψε ποιο ήταν το οικονομικό ύψος της συμφωνίας, ωστόσο το TechCrunch την Παρασκευή είχε κάνει λόγο για 400 εκατ. δολάρια- τιμή χαμηλότερη από την πιο πρόσφατη εκτιμώμενη αξία της Shazam, στο 1 δισ. δολάρια.

Η Apple υποστηρίζει ότι το Shazam θα ταιριάξει απόλυτα στην υπηρεσία streaming μουσικής Apple Music και ότι θα βοηθά τους χρήστες να ανακαλύπτουν νέα τραγούδια. Όπως σημειώνει το Reuters, το Apple Music έχει 27 εκατομμύρια χρήστες και ανταγωνίζεται το Spotify με τα 60 εκατ. χρήστες του. Όπως διευκρινίστηκε, η ομάδα του Shazam θα ενταχθεί στην Apple.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Τομ Νόιμαρ, εκπρόσωπος της Apple, είπε πως η Shazam «χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, σε πολλαπλές πλατφόρμες…έχουμε συναρπαστικά σχέδια».

Υπενθυμίζεται πως το Shazam είναι διαθέσιμο και σε συσκευές Android, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η έκδοση για Android θα συνεχίσει να υπάρχει.