Η πρώτη εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον φετινό χειμώνα!

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα Αυγούστου, ωστόσο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου επιχείρησε να κάνει μια πρώτη εκτίμηση για το πώς θα είναι ο φετινός χειμώνας.

Σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, τόνισε ότι δεν πρόκειται για πρόβλεψη, αλλά για εκτίμηση με βάση την ένταση του φαινομένου Ελ Νίνιο.

Αρναούτογλου: Πόσο θα χιονίσει τον φετινό χειμώνα

«Προσοχή! Δεν είναι πρόβλεψη απλά μια πρώτη και πολύ γενική εκτίμηση των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων για τον επερχόμενο χειμώνα (απόκλιση από το μέσο όρο ημερών χιονόπτωσης για το βόρειο ημισφαίριο) με βάση την προβλεπόμενη ένταση του φαινομένου Ελ Νίνιο τους επόμενους μήνες.

Το κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι λιγότερες από το κανονικό και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι περισσότερες από το κανονικό.

(Ελ Νίνιο: το ωκεάνιο φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου.)».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάκης Αρναούτγλου έχει κάνει λόγο για νέα αλλαγή του καιρού μετά την Τετάρτη και μέχρι τις 24 Αυγούστου. Ο έμπειρος μετεωρολόγος υποστήριξε ότι το επόμενο 24ωρο η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι «συγκρατημένη» με την ιδιαιτερότητα ότι θα είναι αυξημένη η σχετική υγρασία και η δυσφορία.