Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να «κλειδώσει» ει δυνατόν τα επόμενα 24ωρα ένα συνολικό πακέτο για την επαναλειτουργία του τουρισμού και της εστίασης.

H κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κλπ, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν.

Η μέχρι σήμερα εμπειρία, τονίσουν πηγές, δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Από το πρωί, πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί πυρετός συσκέψεων, καθώς βούληση της κυβέρνησης είναι να κλειδώσουν οι ημερομηνίες και της μετά τις 18 Μαΐου φάσης του σχεδίου σταδιακής άρσης της καραντίνας. Ειλημμένη απόφαση θα πρέπει να θεωρείται το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των malls μεθαύριο Δευτέρα, όπως συμφώνησε η επιτροπή επιδημιολόγων.

Ως εκ τούτου και στηριζόμενη στις ενθαρρυντικές εισηγήσεις των επιδημιολόγων, δεν αποκλείεται να επαναλειτουργήσουν την 25η Μαίου εστιατόρια, καφέ και ορισμένα καθώς και τα μαγαζιά, που κάνουν τατουάζ, αντί της 1ης Ιουνίου και τα εποχικά ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα την 1η Ιουνίου αντί της 8 Ιουνίου.

 

Πηγή: in.gr