Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια

Εκκενώθηκαν δύο καταλήψεις που υπήρχαν στην περιοχή αρκετά χρόνια

Περισσότερες από 70 προσαγωγές

 

Μεγάλη επιχείρηση για την εκκένωση δύο χώρων που χρησιμοποιούνταν ως στέκια του αναρχικού χώρου πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου.

Στην επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν πολλοί αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, έχει  ως στόχο δύο κτίρια που έχουν καταληφθεί εδώ και χρόνια, ένα στην οδό Μπουμπουλίνας και ένα στη Ζωοδόχου Πηγής.

Το πρώτο είναι γνωστό σαν cat spirit και το άλλο ως clandestina. Οι επιχειρήσεις, οι οποίες έγιναν κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης μετά από καταγγελίες των ιδιοκτητών των κτιρίων, έχουν φέρει ήδη τις πρώτες προσαγωγές.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, στο πρώτο κτίριο ήταν μέσα δύο γυναίκες, ενώ περίοικοι μετέφεραν στο Open TV, που έχει κι αποκλειστικά πλάνα, υπήρχαν τουλάχιστον 50-60 άτομα. Το κτίριο τελεί υπό κατάληψη τρία χρόνια και ανήκει στο υπουργείο πολιτισμού.

Αρκετές συλλήψεις, κατάσχεση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών και περισσότερες από 70 προσαγωγές είναι ο έως τώρα απολογισμός.

Παράλληλα,σε επιχείρηση που έγινε, πριν από λίγο, σε διαμέρισμα κοντά στον λόφο Στρέφη, συνελήφθη ένας 50χρονος, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι μέρος μιας μεγάλη επαναδραστηριοποίησης στην περιοχή των Εξαρχείων, καθώς γίνεται μόλις λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη δράση την οδό Τζαβέλλα, όπου πραγματοποιήθηκε έφοδος σε δύο καταλήψεις και σε ένα σπίτι για ναρκωτικά. 

 

πηγή:  Altsantiri.gr 

(με πληροφορίες από Open TV, ΑΠΕ / ΜΠΕ)