Ως «δαμόκλειος σπάθη» κρέμεται πλέον πάνω από το κεφάλι της ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα ο κίνδυνος αφαίρεσης έξι βαθμών από το πρωτάθλημα της Football League, έπειτα από δύο αποφάσεις, οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη (12/3), από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Οι υποθέσεις αφορούν οφειλές στον Κύπριο επιθετικό, Νέστωρα Μυτίδη, ύψους περίπου 20.000€ και στον Σκοπιανό κεντρικό αμυντικό, Βλαντιμίρ Ντιμιτρόφσκι, ύψους περίπου 12.000€. Για κάθε μία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ επέβαλε αφαίρεση τριών βαθμών δίνοντας προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών για να εξοφληθούν οι οφειλές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Δέχεται την αίτηση του Νέστωρα Μυτίδη του Νικολάου, υπηκόου Κύπρου, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατά της καθ’ ης η αίτηση, εδρεύουσας στην Κέρκυρα ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπη.

Ενεργοποιεί σε βάρος της καθ’ ης η αίτηση Π.Α.Ε. την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 28/2019 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 608/2018 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ. / Ε.Π.Ο., εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Απορρίπτει την αίτηση του Vladimir Dimitrovski του Vlatko, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, κατοίκου Σκοπίων, κατά της καθ’ ης η αίτηση, εδρεύουσας στην Κέρκυρα ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπη, ως προς το αίτημα της ενεργοποίησης. Δέχεται κατά τα λοιπά την αίτηση.

Επιβάλλει στην καθ’ ης η αίτηση Π.Α.Ε., μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, του ποσού των 12.155,30 Ευρώ πλέον τόκων, την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που αγωνίζεται, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».