Στις 14 Απριλίου ημέρα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ορεινού τρεξίματος KASSIOS DIAS  στην περιοχή της Κασσιόπης. Είναι ο 9oς αγώνας των 35 χλμ  ορεινού τρεξίματος. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 19χλμ, 8χλμ καθώς και 1200 μ. για παιδιά ηλικίας 10-16 ετών.

Δείτε το ρεπορτάζ του START:

Η ενημέρωση από τους διοργανωτές στο site του Κάσσιου Δία :

Ο Κάσσιος Δίας είναι μια ερασιτεχνική αθλητική ομάδα με αγάπη για τον αθλητισμό που σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει τους νέους, να προωθήσει τον εθελοντισμό, να αναδείξει και να προστατέψει τον φυσικό, παρθένο πλούτο της περιοχής συνδυάζοντας ταυτόχρονα και την προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Βρίσκοντας στέγη όλα αυτά τα χρόνια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσιόπης καταφέραμε και δημιουργήσαμε μία κατά γενική ομολογία υψηλού επιπέδου διοργάνωση που στέκεται επάξια ανάμεσα στους κορυφαίους αγώνες του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα.
Ο Κάσσιος Δίας αναβαθμίζεται αφού έχουμε την προσθήκη ενός ακόμα μεγαλύτερου αγώνα 35χλμ. +2100μ. Έτσι λοιπόν μιλάμε για τρεις αγώνες αφού εκτός του μεγάλου αγώνα θα υπάρχει και η επιλογή αγώνα 19χλμ. +900μ. και του εισαγωγικού αγώνα των 8χλμ. +350μ.
Ύστερα από τρία χρόνια σκληρής εθελοντικής δουλειάς και μέσα από ένα δίκτυο μονοπατιών που είχε εγκαταλειφθεί για αρκετές δεκαετίες λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και της ερήμωσης των ορεινών παραδοσιακών οικισμών, καταφέραμε να συνδέσουμε σχεδόν όλη την Β.Α πλευρά του νησιού της Κέρκυρας από την παράκτια ζώνη έως και την κορυφή του όρους Παντοκράτωρα. Με αφετηρία και τερματισμό το ιστορικό λιμάνι της Κασσιόπης οι διαδρομές των αγώνων θα περάσουν μέσα από όλες τις γραφικές γειτονιές με επίκεντρο το εγκαταλελειμμένο πλέον κεφαλοχώρι των Παλιών Σινιών που τα μισογκρεμισμένα κτίρια υπάρχουν για να μας θυμίζουν κάτι από την ακμή των προηγούμενων αιώνων.