Δεν είναι ποτέ εύκολο το να αποτυπώσεις μία τραγωδία. Πόσο μάλλον την τραγωδία της Θύρας 7. Την πιο μεγάλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό! Όποιος και να φέρει στο μυαλό του αυτήν την ιστορία δεν μπορεί να μην… λυγίσει. Δεν μπορεί να μην δακρύσει. Δεν γίνεται να μην συγκινηθεί. Δεν γίνεται να μην τιμήσει αυτά τα παιδιά που… έφυγαν έχοντας στην καρδιά και την ψυχή τους τον Ολυμπιακό. Όπως πάντα φυσικά και η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η Θύρα 7 έχουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 21 παιδιά που χάθηκαν τόσο πρόωρα και τόσο άδικα.

Είκοσι ένα παιδιά που χάθηκαν στις 8 Φλεβάρη του 1981 αλλά δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ. Είκοσι ένα άγγελοι στον ουρανό που συνεχίζουν ακόμα να… βλέπουν από ψηλά την αγαπημένη τους ομάδας. Ήταν η ιστορία που κλόνισε τον Ολυμπιακό και αποτέλεσε μία ημέρα θρήνου, πόνου και μνήμης.

Πέρασαν τόσα χρόνια όμως κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ αυτά τα 21 αδικοχαμένα παιδιά – Το «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» ηχεί πάντα δυνατά στο Καραϊσκάκη για όσους και όσες χάθηκαν την 8η Φεβρουαρίου του 1981

Η τραγωδία της Θύρας 7 στις 8 / 2 / 1981 που έγινε στο πλαίσιο του αγώνα της 20ής αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το επιβλητικό 6-0 της ΑΕΚ, όμως εκείνο που θα ακολουθούσε δεν το περίμενε κανείς. Και προφανώς το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε τελευταία μοίρα… Ο κόσμος του Ολυμπιακού άρχισε να τρέχει πριν τελειώσει ο αγώνας για να βγει από το γήπεδο, με προορισμό την έξοδο της Θύρα 1, απ’ όπου οι παίκτες θα αποχωρούσαν μετά το παιχνίδι για τα σπίτια τους. Η πόρτα της Θύρα 7 όμως ήταν μισάνοιχτη. Κάποιος γλίστρησε και μετά όλοι άρχισαν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο. Μία τραγωδία δίχως τέλος…

Πολλοί τραυματίες και είκοσι ένας νεκροί. Άνθρωποι που δεν θα λησμονηθούν ποτέ και είναι πάντα στο Καραϊσκάκη στα 21 μαύρα καθίσματα που έχουν τοποθετηθεί στο νέο στάδιο.

Οι 21 αδικοχαμένες ψυχές ήταν οι: Παναγιώτης Τουμανίδης, 14, Κώστας Σκλαβούνης, 16, Ηλίας Παναγούλης, 17, Γεράσιμος Αμίτσης, 18 – οπαδός της ΑΕΚ, Γιάννης Κανελλόπουλος, 18, Σπύρος Λεωνιδάκης, 18, Γιάννης Σπηλιόπουλος, 19, Νίκος Φίλος, 19, Γιάννης Διαλυνάς, 20, Βασίλης Μάχας, 20, Ευστράτιος Λούπος, 20, Μιχάλης Κωστόπουλος, 21, Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου, 23, Σπύρος Ανδριώτης, 24, Κώστας Καρανικόλας, 26, Μιχάλης Μάρκου, 27, Κώστας Μπίλας, 28, Αναστάσιος Πιτσόλης, 30, Αντώνης Κουρουπάκης, 34, Χρήστος Χατζηγεωργίου, 34 και Δημήτριος Αδαμόπουλος, 41. «Αθάνατοι», αλησμόνητοι και πάντα παρόντες.