Σε καθεστώς πτώχευσης κινδυνεύει να βρεθεί ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ Thomas Cook εάν δεν διασφαλίσει αυτό το μήνα συμφωνία για επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. λιρών, πλέον των 900 εκατ. λιρών που δισφάλισε τον προηγούμενο μήνα από τους πιστωτές του, όπως μεταδίδει το Sky News.

Οι συνομιλίες του Thomas Cook με τους μετόχους του είχαν ως αποτέλεσμα την αίτηση για νέα πίστωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Thomas Cook δεν έκρινε απαραίτητη τη νέα χρηματοδότηση όμως είναι αναγκαία για να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Εν των μεταξύ, το Sky News επικαλούμενο δικαστική κατάθεση της 30ης Αυγούστου, αναφέρει οτι η Thomas Cook προειδοποιεί ότι τα χρονικά όρια στενεύουν για την εξασφάλιση του μέλλοντός της.

Τα σοβαρά ζητήματα ρευστότητας, αναφέρει η κατάθεση, έχουν οδηγήσει σε επείγουσα ανάγκη για πλήρη αναδιάρθωση μέσα στον Σεπτέμβριο και οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να κάνει αδύνατη τη συναλλαγή αναδιάρθρωσης μέσα στο μήνα.

Το ΔΣ της Thomas Cook συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να συμφωνήσει για την αναδιάρθρωση πριν την ψήφο των μετόχων την ερχόμενη εβδομάδα. Το Sky News επικαλούμενο δικές του πηγές αναφέρει οτι η συμφωνία φαίνεται πιο δύσκολη και πιο περίπλοκη από ο,τι φαινόταν λίγες ημέρες πριν.

Στο πλαίσιο των όρων διάσωσης του τουρ οπερέιτορ, ο κινέζος επενδυτής Fosun θα προσφέρει 450 εκατ. λίρες έναντι του 75% των επιχειρήσεων τουρ οπερέιτινγκ και 25% του αερομεταφορέα.

Πηγή:tornosnews.gr