Η τραγικήαπώλεια του 12χρονο κοριτσιού από τη Βουλγαρία στον ΆγιοΣτέφανο Αυλιωτών σοκάρει την Κέρκυρα και το πανελλήνιο, έρχεται να προστεθεί στο μακρύκατάλογο των ανθρώπινωνπνιγμών στο νησί μας, ενώκαταδεικνύει τη σοβαρότητα της ευθύνηςφύλαξης και επιτήρησηςτουλάχιστον, των πολυσύχναστωνπαράλιων.

 

Με ερώτηση που είχακαταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικούέλεγχου στις 22/05/2020 γνωστοποιούσα στα Υπουργεία Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, τα ανησυχητικάστοιχεία και ειδικότερα για τους 27 πνιγμούςμεταξύ 2011 και 2020 που έλαβααπό τον ΚεντρικόΛιμενάρχη της ΚέρκυραςΑντιπλοίαρχοΛιμενικούΣώματος κ. ΙωάννηΣταθούρο.

 

Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησα να δηλώσω στην Πολιτεία, την ανάγκηυπέρβασης των γραφειοκρατικώνεμποδίων και την απαίτησηδιευκόλυνσης των διαδικασιώνπρόσληψηςειδικευόμενουπροσωπικού στη ναυαγοσωστική. Μέλημά μου ήταν και είναι σε τοπικόεπίπεδο να αφυπνίσουμε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να επικαιροποιήσουμεαυτό, των αρμόδιων Δημοτικών Αρχών για το κρίσιμο αυτό, ζήτημα που κάθε καλοκαίρι προκαλεί την πιο δυσάρεστη και πικρή ανάμνηση για τον τόπο μας και τους επισκέπτες του.

 

Σε συνέχεια,  της πρωτοβουλίας ανάδειξης της επικίνδυνης ανόδου των ανθρωπίνων πνιγμών στις παραλίες του νησιού μας, δυστυχώς μετά και το χθεσινό άδικο χαμό του 12χρονου κοριτσιού, ενώ προηγήθηκαν πιθανόν κι άλλοι δύο τις προηγούμενες ημέρες, υποχρεούμαι να απευθυνθώ δημόσια προς τους Δημάρχους της Κέρκυρας και των Παξών ρωτώντας τους συγκεκριμένα, τι έπραξαν ειδικά για το ζήτημα όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

 

Η κατάσταση απαιτεί τη μέγιστη δυνατή προσήλωση και συνεργασία σε τοπικό επίπεδο, καθώς και τη λήψη επιπρόσθετων δραστικών μέτρων για την αποφυγή άλλης ή άλλων ανθρώπινων απωλειών. Έχουμε χρέος να σταματήσουμε να μένουμε απλοί παρατηρητές!