Πάνω από 3 εκατ. Βρετανοί αναμένεται να ταξιδέψουν την περίοδο του Πάσχα σύμφωνα με έρευνα της ένωσης βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ.

Η χρονική συγκυρία του εφετινού Σαββατοκύριακου αργίας του Πάσχα που είναι πολύ κοντά χρονικά (λιγότερες από 2 εβδομάδες) με την αργία της Πρωτομαγιάς, ενθαρρύνει περισσότερους Βρετανούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ή να κάνουν διακοπές στη πατρίδα τους για περισσότερες ημέρες, αναφέρει η ΑΒΤΑ.

Αυτό σημαίνει οτι με άδεια 9 ημερών, πολλοί Βρετανοί θα μπορέσουν φέτος να απολαύσουν δυόμισι εβδομάδες αποχή από την εργασία τους. Συγκεκριμένα, το 23% του δείγματος της έρευνας, σκοπεύουν να κάνουν διακοπές την περίοδο του Πάσχα.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί του εξωτερικού είναι η Φλόριντα, η Νέα Υόρκη, το Βιετνάμ, το Ισραήλ, οι Μαλδίβες, η Ιαπωνία, το Μεξικό και το Ντουμπάι.

Η ΑΒΤΑ προβλέπει ακόμη οτι πολλοί Βρετανοί θα αξιοποιήσουν το Σαββατοκύριακο του Πάσχα για να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ιδιαίτερα καθώς η παράταση που πήρε το Brexit μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου τους προσφέρει μεγαλύτερη βεβαιότητα σε σχέση με τις προϋποθέσεις ταξιδίων το καλοκαίρι, οι οποίες θα παραμείνουν ως έχουν.

Για το καλοκαίρι έντονο ενδιαφέρον καταγράφεται σε προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Βουλγαρία, ενώ ιδιαίτερη απήχηση έχει η κρουαζιέρα στις οικογένειες, με ανταγωνιστικές τιμές σε προορισμούς όπως τα Κανάρια, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Για το Πάσχα πάνω από 315.000 επιβάτες αναμένεται να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ το Σαββατοκύριακο, με κορυφαίους προορισμούς το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ, το Ντουμπάι, την Τενερίφη και το Ορλάντο.

Από το Στάνστεντ θα διακινηθούν 340.000 επιβάτες με δημοφιλείς προορισμούς τη Βαρκελώνη, την Τενερίφη, τη Βουδαπέστη και τη Μαδρίτη.

Πηγή:tornosnews.gr