Στην Euroleague ασχολούνται αυτή την περίοδο έντονα με την πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four το 2020 και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υποψηφιότητα της Αθήνας έχει… ανεβάσει στροφές, σε σημείο που η πρωτεύουσα της χώρας μας να διεκδικεί ξανά την διοργάνωση. Σημειώνεται ότι το Παρίσι έμοιαζε μέχρι πρότινος να είναι το μεγάλο φαβορί. Θυμίζουμε ότι παραμονές των περασμένων Χριστουγέννων είχε γίνει γνωστό πως η ελληνική κυβέρνηση τα βρήκε σε όλα με την EuroLeague.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το sdna.gr οι άνθρωποι που «τρέχουν» το project, παρουσίασαν όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις στην Euroleague, σε ότι αφορά τουλάχιστον το οικονομικό κομμάτι. Το κόστος της διοργάνωσης θα φτάσει και μπορεί να ξεπεράσει τα 4.000.000 ευρώ, ενώ θα καλυφθεί σε ποσοστό 80% από την κυβέρνηση και 20% από τον Δήμο Αθηναίων.

Καμία ομάδα δεν θα επιβαρυνθεί δηλαδή σε περίπτωση που διεξαχθεί το Final Four στη χώρα μας και την Αθήνα. Να σημειωθεί πως και η Πολιτεία επιθυμεί να πάρει το «πράσινο φως» από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, ώστε να αναλάβει ένα μεγάλο αθλητικό event σε προεκλογική περίοδο.

O ισχυρός άνδρας της Euroleague Ζόρντι Μπερτομέου είχε τονίσει το Σεπτέμβριο πως υπάρχουν σκέψεις ώστε η γιορτή της τελικής τετράδας της Euroleague να επιστρέψει στην Ελλάδα και την πρωτεύουσα της χώρας μας. Την 1η Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης είχε τονίσει πως γίνονται συζητήσεις και είναι σε καλό δρόμο για να έχουμε ξανά Final 4 στην Αθήνα.

Όπως είπαμε, παραμονές των περασμένων Χριστουγέννων έγινε γνωστό πως η ελληνική κυβέρνηση τα βρήκε σε όλα με την EuroLeague και το Final 4 του 2020 θα γίνει στην Αθήνα, αλλά στην πορεία υπήρχαν θέματα οικονομικής φύσεως.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις γύρω από το ζήτημα, αφού και ο χρόνος πιέζει, πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως η Αθήνα έχει προστεθεί στις ισχυρές υποψηφιότητες και για το Final Four του 2021, σε περίπτωση που επιλεχθεί τελικά το Παρίσι για την επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2020.

Να θυμίσουμε πως η πρωτεύουσα της Γαλλίας παραμένει σε θέση βασικού ανταγωνιστή, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Τζόρντι Μπερτομέου και οι συνεργάτες του θέλουν να κάνουν άνοιγμα στην συγκεκριμένη αγορά, μετά και την επερχόμενη είσοδο της Βιλερμπάν στην Euroleague.

 

πηγή:  altsantiri.gr