Ακόμα μια προσπάθεια δικαίωσής του κάνει ο Φαίακας Basket Club, καθώς προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ για το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με τη Νικόπολη, στην Πρέβεζα.

Σ’ εκείνο το παιχνίδι, ο Φαίακας είχε ηττηθεί με 60-58, με την ομάδα της Κέρκυρας ωστόσο, να υποβάλει ένσταση για την τελευταία φάση, στην οποία δεν μέτρησε -ως εκπρόθεσμο- τρίποντο του Σπιτιέρη, ενώ νωρίτερα το χρονόμετρο -σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Φαίακα- είχε τρέξει αντικανονικά σε ελεύθερες βολές.

Η ένσταση είχε απορριφθεί και η Νικόπολη είχε δικαιωθεί σε πρώτο βαθμό. Οι διοικούντες τον Φαίακα Basket Club ωστόσο, αποφάσισαν να παρακάμψουν τη δευτεροβάθμια επιτροπή και προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, όπου ευελπιστούν ότι θα δικαιωθούν για το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής στην Πρέβεζα.

Ο δικαστικός αγώνας, βέβαια, είναι κάτι που δεν επηρεάζει την ομάδα, καθώς ο Παναγιώτης Κοντογιάννης και οι παίκτες του προετοιμάζονται για την αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου, η οποία έχει τον χαρακτήρα «τελικού».

Με νίκη μεγαλύτερη των 12 πόντων διαφορά στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στο κλειστό του ΕΑΚΚ, ο Φαίακας Basket Club θα είναι και μαθηματικά πλέον στη Β’ Εθνική κατηγορία του μπάσκετ ανδρών.B.S