Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής του ΠΑΟ Κέρκυρας, Στέφανος Λέσσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας στην κατηγορία των 75 κιλών.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

 

 

Ο αθλητής πυγμαχίας του ΠΑΟ Κέρκυρας, Στέφανος Λέσσης κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας 75kg στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας.

Ο Κερκυραίος πυγμάχος στην προημιτελική φάση είχε επικρατήσει με διακοπή στον δεύτερο γύρο του Απόστολου Σιούτα (Παναθηναϊκός) και προκρίθηκε στα ημιτελικά, «καπαρώνοντας» το χάλκινο μετάλλιο. Στον αγώνα, που θα έκρινε την συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματος, ο Στέφανος Λέσσης ηττήθηκε το Σάββατο (18/12/21) από τον Κων/νο Πετρόπουλο του Ολυμπιακού, ο οποίος στο τέλος αναδείχτηκε Πανελληνιονίκης.

Το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας κατέκτησε ο Σπύρος Πύλλης (Ολυμπιακός), ενώ το άλλο χάλκινο φόρεσε ο Κων/νος Παπανίκος (ΑΓΣ Αμφιλοχίας), ο οποίος στα προκριματικά είχε αποκλείσει τον κερκυραίο πυγμάχο Σωτήρη Νικολούζο  

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Πυγμαχίας Ανδρών και Γυναικών ELITE 2021, πραγματοποιήθηκαν από 16-19 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεγαλόπολης «Κώστας Κακκαβάς».

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 30 σωματεία και πάνω από 100 αθλητές και αθλήτριες.

Ο ΠΑΟ Κέρκυρας, με προπονητή τον Χρήστο Μοσχάτ, πήρε μέρος με τέσσερις αθλητές. 

Τους Στέφανο Λέσση και Σωτήρη Νικολούζο στα 75kg και τους Αλέξανδρο Μικάλεφ και Γεράσιμο Λεπενίτση στα 67kg. 

Εκτός του Στέφανου Λέσση, οι άλλοι τρεις κερκυραίοι πυγμάχοι αποκλείστηκαν στην προκριματική φάση. 

Ο Σωτήρης Νικολούζος από τον Κων/νο Παπανίκο (ΠΓΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ), ο Αλέξανδρος Μικάλεφ από τον Αλέξιο Ιωακειμίδη (ΑΣ ΧΡΥΣΗ ΓΩΝΙΑ) & ο Γεράσιμος Λεπενίτσης  από τον Ανδρέα Σάριεβ (Παναθηναϊκός).

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Διεθνής πυγμάχος  και πρωταθλητής επί  σειρά ετών ΛΕΠΕΝΙΤΣΗΣ Γεράσιμος   αγωνιστικέ για τελευταία φορά,  “κρέμασε”  τα γάντια του στην Μεγαλόπολη μετά από 15 χρόνια ενεργής δράσης με την φανέλα του ΠΑΟΚΕΡΚΥΡΑΣ.