Συνεχίζεται το χάος στα βρετανικά αεροδρόμια με χιλιάδες ταξιδιώτες να ταλαιπωρούνται αναχωρώντας ή επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, με πτήσεις της Tui να ακυρώνονται και με τεράστιες ουρές να σχηματίζονται στους αερολιμένες του Μπρίστολ και του Μάντσεστερ σήμερα τα ξημερώματα.

Όπως επισημαίνει η Daily Mail, τα ταξιδιωτικά σχέδια των Βρετανών, ενόψει των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ, έχουν γίνει «άνω κάτω» μετά από μία πολύ δύσκολη εβδομάδα στις αερομεταφορές της χώρας, λόγω της τεράστιας κρίσης που έχουν προκαλέσει οι ελλείψεις προσωπικού.

Οικογένειες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους παραπονιούνται για «τρίωρες καθυστερήσεις» και μεγάλους «σωρούς» με «παρατημένες αποσκευές» στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ένας πιλότος αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία για να βοηθήσει εκατοντάδες επιβάτες να αποβιβαστούν από ένα αεροπλάνο που είχε «εγκαταλειφθεί» για περίπου τρεις ώρες, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας σε μία πτήση της TUI με αφετηρία το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και προορισμό την Τενερίφη. Η επιβίβαση των ταξιδιωτών στο αεροπλάνο είχε ήδη καθυστερήσει σημαντικά, αφού το αεροπλάνο θα αναχωρούσε στις 17.50 και η επιβίβαση ολοκληρώθηκε στις 19.00. Το πλήρωμα εδάφους, ωστόσο, έκανε τόση ώρα να φορτώσει τις αποσκευές που τελικά η πτήση ακυρώθηκε.

Σαν να μην έφταναν όσα είχαν τραβήξει ήδη οι επιβάτες, πέρασαν τις επόμενες τρεις ώρες μέσα στο ακινητοποιημένο και ζεστό αεροπλάνο περιμένοντας κάποιον να έρθει να τους βοηθήσει να αποβιβαστούν.

Tότε ήταν που ο πιλότος αποφάσισε να αναλάβει δράση, σύμφωνα με την Daily Mail, και κάλεσε την αστυνομία για να επιληφθεί της απαράδεκτης κατάστασης που είχε φέρει (εύλογα) στα όριά τους τους ταξιδιώτες…

 

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα