Για ακόμη ένα Σάββατο η γαλλική πρωτεύουσα γίνεται «θέατρο» εκτεταμένων επεισοδίων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών με τα «κίτρινα γιλέκα», που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, μη όντας ευχαριστημένοι από τη «συνθηκολόγηση» της κυβέρνησης όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τις πρώτες απογευματινές ώρες σε όλη τη χώρα έχουν προσαχθεί περισσότεροι από 950 άνθρωποι, ενώ 724 είχαν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Στο Παρίσι, που μετρά τις περισσότερες προσαγωγές και προσωρινές κρατήσεις, καταγράφονται 651 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 536 οδήγησαν σε προσωρινή κράτηση, στις 16:15 τοπική ώρα, σύμφωνα με τη διεύθυνση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, ο διαδηλωτές σε όλη τη χώρα είναι περισσότεροι από 31.000, εκ των οποίων οι 8.000 στο Παρίσι.

Η ένταση αυξήθηκε από το πρωί κοντά στη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, όπου οι δυνάμεις της τάξης εκτόξευσαν τα πρώτα δακρυγόνα εναντίον των «κίτρινων γιλέκων» που ήρθαν να διαδηλώσουν κατά χιλιάδες με συνθήματα όπως «Μακρόν παραιτήσου», μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Ορισμένοι διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς και κροτίδες.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πυρπολήσουν και την πρόσοψη του Drugstore Publicis στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή:cnn.gr