Η επιλογή του ρίσκου για το «άνοιγμα» του τουρισμού κατά την καλοκαιρινή σεζόν, στην δύσκολη παγκόσμια συγκυρία της πανδημίας, ήταν επιτυχημένη, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας, μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο «Olympia Forum Ι», που οργάνωσαν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα «Πατρίς» και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

«Κοιτώντας στα μάτια κάθε εργαζόμενο του Τουρισμού, επαγγελματία και κάθε επιχειρηματία, νομίζω ότι πρέπει να πούμε ότι τελικά έπρεπε να πάρουμε αυτό το ρίσκο. Αυτό αφήνει και μια θετικότατη εικόνα για την σεζόν που ολοκληρώνεται. Το «στοίχημά» μας στην αρχή της σεζόν, ήταν το «στοίχημα» της ποιότητας… Αυτό το πετύχαμε»

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάποιες χώρες έβαζαν σε «κόκκινη» λίστα την Ελλάδα με την επιστροφή τουριστών που είχαν επισκεφθεί την χώρα μας, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Προφανώς, κάθε χώρα βάζει τα δικά της κριτήρια. Εξάλλου, ζήτησα και από το «βήμα» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού να υπάρξει επιτέλους μια συνεννόηση και μια ομογενοποίηση των κανόνων».

Μιλώντας για την Περιφερειακή διάσταση της ανάπτυξης του Τουρισμού, τόνισε ότι «είναι η πιο ουσιαστική, γιατί είναι μια «βιομηχανία» με ποικιλομορφία, έχει πολλά είδη τουρισμού, με πολλές διαφορετικές εμπειρίες και με πολύ διαφορετική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, επηρεάζεται πάρα πολύ από το περιβάλλον, από τις δεξιότητες των ανθρώπων της κάθε περιοχής και άλλα στοιχεία, όπως την πρωτογενή παραγωγή που μπορεί να διαθέτει. Συνεπώς, η Περιφερειακή διάσταση είναι η πιο ουσιαστική διάσταση σε σχέση με τις υπόλοιπες «βιομηχανίες»».

Πηγή: TornosNews.gr