Ο τουρισμός είναι ένα από τα βασικά οχήματα με τα οποία η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει σε ισχυρή ανάπτυξη, τόνισε ο νέος υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο απελθών υπουργός, κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος αντάλλαξε χειραψίες σε πολύ φιλικό κλίμα με το νέο υπουργό και τον υφυπουργό Τουρισμού της κυβέρνησης της ΝΔ, κ. Μάνο Κόνσολα.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να ενισχυθούν η εξωστρέφεια, η καινοτομία και το ψηφιακό μάρκετινγκ, να αντιμετωπισθούν οι προκλήσεις στον ελληνικό τουρισμό ώστε να απελευθερωθούν όλες οι δυνατότητες ανάπτυξής του.

Χρειάζεται, είπε, συντονισμός σε κρίσιμους τομείς όπως οι υποδομές, ο θεματικός και εναλλακτικός τουρισμός και η τουριστική εκπαίδευση. Άλλωστε, όπως είπε, ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, πάνω από αριθμητικά δεδομένα, και η φιλοξενία είναι στο DNA των Ελλήνων.

Τέλος επισήμανε ότι στη θητεία του θα υιοθετήσει πνεύμα συνεργασίας και θα έχει ανοικτή πόρτα σε στελέχη του τουρισμού σε κλίμα συνεργασίας.

Παίρνοντας το λόγο, ο νέος υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, εξέφρασε την πρόθεσή του να παράξει ουσιαστικό, ορατό και μετρήσιμο πολιτικό έργο στο υπουργείο, καθώς και την αποφασιστικότητά του εναποθέσει μεγάλες προσπάθειες για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Πιστεύουμε, είπε, στην αρχή της συνέχειας του κράτους για να προχωρήσουμε στο έργο μας, καθώς ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε μια σύντομη αναφορά στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τουρισμό, και αφού τόνισε ότι ο τουρισμός είναι εθνικός στόχος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα συνεχίσει το έργο αυτό.

πηγη: tornos