«Έπεσαν» και πάλι στο κενό τα φληναφήματα του κ. Γαλιατσάτου…γράφει ο Σύμβουλος επιχειρήσεων- Υπεύθυνος παραγωγικών τομέων της γραμματείας παραγωγικών τομέων της ΝΔ για το Ν. Κέρκυρας Αντώνης Χαρίτος.

Δείτε αναλυτικά:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή το «ένθερμο» ενδιαφέρον που προσπαθεί να επιδείξει ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Περιφέρειας μας και πραγματικά μου προκαλούνται εύλογα ερωτήματα για την ανιστόρητη και εκτός πραγματικότητας αντιπολίτευση που ασκεί ο πρώην Περιφερειάρχης , με απώτερο σκοπό την πρόκληση πολιτικού διχασμού και συνάμα εσκεμμένου πανικού στον επιχειρηματικό κόσμο που προσπαθεί , στις παρούσες απροσδόκητα δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, να σταθεί, με αξιοπρέπεια, όρθιος.

Σε πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρώην Περιφερειάρχης θέτοντας επερώτηση προς την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα αναφορικά με το πρόγραμμα επιχορήγησης των πληττόμενων επιχειρήσεων, από την πανδημία του covid, μέσω του ΕΣΠΑ, υποστήριξε ως ειδήμων οικονομολόγος «πως τα διαθέσιμα 14 κ. € δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το 10% των ενδιαφερομένων». Σήμερα αυτά τα ποσά, μετά από άμεσες και αποτελεσματικές προσπάθειες της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, έχουν διπλασιαστεί, ενώ έχουν δοθεί και οι ζητούμενες παρατάσεις αιτήσεων ένταξης των ενδιαφερομένων .

Ψάχνω να βρω, αλλά δεν βρίσκω πόσα ανάλογα προγράμματα, μη επιστρεπτέας προκαταβολής, «έτρεξε» η πρώην, πολλά υποσχόμενη τότε, Περιφερειακή Αρχή, όταν η αγορά «στέναζε» από τα μνημόνια και την δημιουργική ασάφεια των πολιτικών προϊσταμένων του κ. Γαλιατσάτου…..! Σε τι ποσοστό ανέρχονταν η απορροφητικότητα του κοινοτικού πλαισίου (ΕΣΠΑ 2014-2020) από την Περιφέρεια μας , αλλά και συνολικά από την χώρα μας έως το 2019 που άλλαξε η περιφερειακή αρχή και η κυβέρνηση …..

Πόσο πιο πολύ υποβάθμιση θα είχαν υποστεί τα νησιά μας αν δεν είχε γίνει «απερχόμενος» ο κ. Γαλιατσάτος…… ! Πόσο κινδυνεύουμε, λόγω της αδιάφορης πολιτικής, της πρώην περιφερειακής αρχής, να χάσουμε εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα που αν τα εκμεταλλευόμασταν σωστά μέχρι το πέρας της διοίκησής της, θα είχαν δώσει ισχυρή ανάκαμψη και τόνωση στην οικονομία μας. Δυστυχώς, ο πολιτικός ναρκισσισμός και η άγνοια οδήγησαν τον επιχειρηματικό κόσμο της περιφέρειάς μας σε έναν κυκεώνα προβλημάτων που δε λύνονται με πομπώδεις επερωτήσεις στα Περιφερειακό Συμβούλια, αλλά με άμεσες πράξεις που προσδίδουν εμπιστοσύνη στη τρέχουσα Περιφερειακή Αρχή των Ιονίων Νήσων.

Μπορεί όπως έλεγε ο Βολταίρος «η πολιτική να είναι η πρώτη των τεχνών και η τελευταία των επαγγελμάτων, όμως όπως φαίνεται κάποιοι που χρησιμοποιούν «ξεθωριασμένες» και επικίνδυνες τακτικές την έχουν ακόμη ως πρωτεύον επάγγελμα… ΧΑΡΙΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ