Χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση πήρε την σκυτάλη των εμβολιασμών στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου ο γενικός πληθυσμός με τους άνω των 85 ετών. Συνολικά προχθές εμβολιάστηκαν 27 άτομα, με τη διαδικασία να κυλάει χωρίς κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης αναφέρθηκε και τις επόμενες ημέρες πως αναμένεται να κυλήσουν τα πράγματα.

“Ξεκίνησε η εμβολιαστική διαδικασία για τις ηλικίες από 85 ετών και πάνω από τις 8 το πρωί του Σαββάτου. Τα προγραμματισμένα ραντεβού ήταν 27. Η διαδικασία πήγε ομαλά. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Θα υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού έως ότου ολοκληρωθεί η πλατφόρμα για τους άνω των 85 ετών. Αργότερα η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις άλλες ηλικίες. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα να εμβολιαστούμε όλοι γιατί είναι ένα μήνυμα ενότητας και της μόνης λύσης για να βγούμε από αυτή την κρίση”.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου τόνισε ότι τα εμβόλια που έχουν έρθει επαρκούν μέχρι και σήμερα, ενώ μετά μέσα στην εβδομάδα ο εμβολιασμός θα είναι συνεχής.

Από τη δική του μεριά ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Πέτρος Γιακουμέλος ενημέρωσε και για τους υγειονομικούς που πρέπει να κάνουν αιτήσεις στην σχετική πλατφόρμα για το εμβόλιο.

“Για τους υπόλοιπους συναδέλφους θα πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή στην πλατφόρμα για το εμβόλιο. Εκεί απ’ ότι ξέρω θα δίνεται μια προτεραιότητα όταν δηλώνουν ότι είναι υγειονομικοί. Αυτές τις πληροφορίες έχουμε”.

Ο κ. Γιακουμέλος ενημέρωσε σχετικά και για την παραλαβή των αναπηρικών αμαξιδίων και φορείων που αφορούν το Νοσοκομείο.

“Πριν από δυο μήνες σαν Δ.Σ. του νοσοκομείου είχαμε πάρει απόφαση σχετικά με την αγορά πέντε αναπηρικών αμαξιδίων και πέντε φορείων. Προχθές παραλάβαμε τα πέντε αμαξίδια τα οποία παραδώσαμε στην προϊσταμένη των ΤΕΠ, την κ. Αρκαδιανού ώστε να δοθούν στην κίνηση στο νοσοκομείο”.

Πηγή: ΗΜΕΡΑΖΑΚΥΝΘΟΥ