Νομίζετε ότι η Κέρκυρα θα πληρώσει στη νέα σεζόν τη δυσφήμιση λόγω σκουπιδιών;

Παράταση από το αρμόδιο Υπουργείο έχει ζητήσει -με επίσημο έγγραφό του- ο Δήμος Κέρκυρας προκειμένου να μην ισχύσει το τελεσίγραφο της 25ης Μαΐου σε ότι αφορά το άνοιγμα του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, μετά την καταστροφή, που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις εξαιτίας του εμπρησμού τους.

Στο μεταξύ, κλιμάκιο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.) βρέθηκε σήμερα στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων της Νότιας Κέρκυρας προκειμένου να κάνει επιθεώρηση των εγκαταστάσεων και επιπροσθέτως να καταγράψει τις ζημιές μετά τον πρόσφατο εμπρησμό του ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Στην περιοχή υπήρχε και ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χθες, εξάλλου, συνεχίστηκε η απομάκρυνση αντικειμένων, τα οποία παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση από τον δρόμο, ο οποίος οδηγεί στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Χθες απομακρύνθηκαν 3 λάστιχα, 2 καφάσια και 2 μεγάλα κλαδιά δέντρων, τα οποία είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου. Επίσης εντοπίστηκαν 10 βέργες σιδήρου, οι οποίες ήταν τοποθετημένες εντός του εδάφους και εξείχαν απ’ αυτό περίπου 10 εκατοστά. Αυτές ήταν δύσκολο ν’ απομακρυνθούν και για τον λόγο αυτό τοποθετήθηκαν εξ ολοκλήρου στο έδαφος.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες είχαν απομακρυνθεί από τον δρόμο, με αποτέλεσμα ν’ αποκατασταθεί η βατότητά του, 139 λάστιχα, 5 πλαστικές ξαπλώστρες και 6 σιδερένιες βέργες ύψους περίπου 2μ. έκαστη.

Ρεπορτάζ: Λ.Σιμάτη- Κ.Λάτσα – Α.Άγας