Καμία προοπτική επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, με βάση τα έως τώρα δεδομένα του σχεδιασμού των πτήσεων εξωτερικού στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, δε διαφαίνεται για το νησί, όπως τονίζει, μιλώντας στο START, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΑ Δημήτρης Ρούσσος.

Στην προοπτική επέκτασης της σεζόν πανελλαδικά, και σε κερκυραϊκό επίπεδο, και μάλιστα με μεγάλη βεβαιότητα, είχε αναφερθεί ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Ήταν τρεις μήνες πριν, στα μέσα του Σεπτέμβρη, όταν ο υπουργός, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία της σεζόν, σημείωνε ότι η εικόνα της φετινής πολύ θετικής χρονιάς συνεχίζεται και στους φθινοπωρινούς μήνες, με το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου -όπως όλα δείχνουν- να κερδίζεται, αναφερόμενος και στη σημαντική αύξηση των αφίξεων στο “Ι. Καποδίστριας”. Σύμφωνα, όμως, με τον κ. Ρούσσο, κι ενώ η επόμενη σεζόν μοιάζει -με τα έως τώρα στοιχεία- με την απερχόμενη (εκτός απρόοπτων καταστάσεων – εξωγενών παραγόντων) τίποτε δε δηλώνει ότι θα επεκτείνεται χρονικά. «Με τίποτα δεν μπορούμε να πούμε ότι θα έχουμε επιμήκυνση της σεζόν. Τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι θα ξεκινήσουμε όπως και πέρυσι στα τέλη Μαρτίου και θα τελειώσουμε στα τέλη Οκτωβρίου, με ελάχιστες πτήσεις μέσα στον Νοέμβρη», ανέφερε χαρακτηριστικά.