Η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα πάγωσε χθες ολόκληρο τον πλανήτη. Ο «Θεός του ποδοσφαίρου» έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, αφού η καρδιά του τον πρόδωσε σε ηλικία 60 ετών και βύθισε στη θλίψη ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα και όχι μόνο.

Ο Μαραντόνα έζησε τη ζωή του στο «κόκκινο» και λατρεύτηκε όσο κανείς στην Αργεντινή, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ήταν και θα είναι ο λόγος που πολλά παιδιά θέλησαν και θα επιχειρήσουν στο μέλλον να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, αφού οι ιστορίες του θα παραμείνουν ζωντανές στο χρόνο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα μετά τον θάνατό του. Μεγάλες εφημερίδες ανά την υφήλιο αποχαιρετούν το «χέρι του Θεού» με λίγες μόνο λέξεις. «Ο Θεός πέθανε», γράφει η «Equipe». «Ουράνιος», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της «Liberation».

Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι, που έκανε… επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά, κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA. Πέρασε από την Μπόκα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και τη Σεβίλλη.
Ο πλανήτης πενθεί για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Άνθρωποι χθες το βράδυ στην Αργεντινή βγήκαν από τα σπίτια τους προκειμένου να αφήσουν ένα λουλούδι στην μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα έξω από το πρώτο στάδιο των Αρχεντίνος Τζούνιορς, ομάδα από την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του ποδοσφαιρική καριέρα.

 Ντιέγκο Μαραντόνα

 Ντιέγκο Μαραντόνα

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Παρόμοιο σκηνικό και έξω από το γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν Θεός στην Αργεντινή….

Ομως και για τη Νάπολι ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής… Ηταν σύμβολο. Ο επαναστάτης κόντρα σε όλους και σε όλα. Για αυτό και από χθες η ιταλική πόλη του Νότου πενθεί…

Θλίψη για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Πηγή: iefimerida.gr