Ούτε επίσημα, αλλά ούτε και… ανεπίσημα, έχει τεθεί θέμα αποδοχής των απορριμμάτων της Κέρκυρας από την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ., σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Start ο δημοσιογράφος Σωκράτης Μουτίδης του τηλεοπτικού σταθμού Flash TV της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έξι δήμαρχοι, οι οποίοι αποτελούν μέλη του Δ.Σ. της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ., δήλωσαν άγνοια περί του θέματος της Κέρκυρας.

Εξέλιξη που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά στην κερκυραϊκή κοινή γνώμη, αν αναλογιστεί κάποιος τα όσα έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί φορείς του νησιού των Φαιάκων σχετικά με διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που γίνονται (;) με την ΔΙαχείριση Απορριμμάτων ΔΥτικής ΜΑκεδονίας….

Συν τοις άλλοις, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Start ο δημοσιογράφος Σωκράτης Μουτίδης, το κόστος εναπόθεσης των απορριμμάτων στην Κοζάνη διαφέρει -και μάλιστα, σε μεγάλο βαθμό- ανάλογα με το αν πρόκειται για τον απλό ενταφιασμό τους στον ΧΥΤΑ ή για την επεξεργασία τους στη πρότυπη μονάδα ΣΔΙΤ ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Για τις διαφορές αυτές στο κόστος μάλιστα, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους δημότες της Κοζάνης, οι οποίοι πληρώνουν τελικά 2,5 φορές ακριβότερα την επεξεργασία των απορριμμάτων τους (σ.σ. είναι υποχρεωμένοι βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί με τη μονάδα ΣΔΙΤ) σε σχέση με τους δημότες της Βέροιας, για παράδειγμα, των οποίων τα απορρίμματα απλώς ενταφιάζονται στον ΧΥΤΑ της περιοχής και δεν τυγχάνουν επεξεργασίας στην πρότυπη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης ΣΔΙΤ.